47 izglītības iestādēs Latvijā reģistrēts vismaz viens Covid-19 gadījums

Kopš septembra sākuma, kad atsākās mācības, 47 izglītības iestādēs Latvijā reģistrēts vismaz viens Covid-19 gadījums, preses brīfingā sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Pēdējo trīs dienu laikā Latvijā atklāts par 20% vairāk Covid-19 gadījumu, ja salīdzina ar šīm pašām trim dienām pagājušajā nedēļā

FOTO: Shutterstock.com

Pēdējo trīs dienu laikā Latvijā atklāts par 20% vairāk Covid-19 gadījumu, ja salīdzina ar šīm pašām trim dienām pagājušajā nedēļā

Viņš atklāja, ka 11 gadījumos saslimuši ir pieci un vairāk cilvēki, bet piecās iestādēs ir 10 un vairāk saslimšanas gadījumu. Tas nozīmē, ka, neraugoties uz pasākumiem, šajās iestādēs notika slimības izplatīšanās.

Epidemiologs brīfingā norādīja, ka Latvijā aizvien ir vērojama infekcijas pieauguma tendence un Latvija aizvien ir līderos Eiropas Savienībā Covid-19 gadījumu pieauguma ziņā, tomēr, neraugoties uz to, saslimstība Latvijā aizvien ir viena no zemākajām Eiropā, jo divu nedēļu kumulatīvā incidence Latvijā ir 33 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kamēr Igaunijā šis skaitlis ir 51, bet Lietuvā 53.

Pēdējo trīs dienu laikā Latvijā atklāts par 20% vairāk Covid-19 gadījumu, ja salīdzina ar šīm pašām trim dienām pagājušajā nedēļā. Pozitīvo testu īpatsvars šīs nedēļas pirmajās dienās ir 1,8%, bet pagājušajā nedēļā šajā laika posmā tie bija 1,6%.

Reklāma
Reklāma

No trešdienas, 7. oktobra, sabiedriskajā transportā Latvijā obligāti jālieto sejas aizsegi, ko valdība šīs nedēļās sākumā ieviesa kā drošības pasākumu slimības ierobežošanai.