Covid-19 infekcijas dēļ arī Talsos izmaiņas bērnudārza un ģimnāzijas darbībā

Covid-19 dēļ Talsos slēgta viena bērnudārza "Ķipars" grupiņa un attālinātās mācības noteiktas vairāku ģimnāzijas klašu audzēkņiem, informē Talsu novada pašvaldībā.

 

Talsi

FOTO: Shutterstock.com

Talsi

Svētdien Talsu novada pašvaldība saņēmusi informāciju no kādas ģimenes par pozitīviem Covid-19 analīžu rezultātiem. Šīs ģimenes bērni apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi "Ķipars" un Talsu Valsts ģimnāzijas pamatskolas posmu.

Talsos jau augustā tika izveidota komisija, kas koordinē un kontrolē piesardzības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatīšanās novēršanai un mazināšanai izglītības iestādēs. Komisija, izvērtējot saņemto informāciju, pieņēmusi lēmumu no 5.oktobra uz divām nedēļām slēgt vienu "Ķipars" grupiņu un trīs dienas noteikt attālināto mācību procesu Talsu Valsts ģimnāzijas 7. līdz 12.klašu audzēkņiem, līdz tiks saņemta oficiāla informācija no Slimību profilakses un kontroles centra.

Ar "Ķipars" vecākiem, uz kuru bērniem attiecas pieņemtais lēmums, sazināsies izglītības iestādes pārstāvji. Par esošo situāciju e-klasē tiks informēti arī Talsu Valsts ģimnāzijas skolēni un viņu vecāki.

Pēc tam, kad būs saņemta oficiāla informācija un SPKC būs noteicis kontaktpersonu loku, Talsu novada pašvaldība informēs par turpmāko rīcību minētajās izglītības iestādēs.

Jau vēstīts, ka arī Talsu novada pašvaldības centrālajā administrācijā Covid-19 saslimšana konstatēta divām personām.

Reklāma
Reklāma

Saņemot informāciju par Covid-19 saslimšanu un primāri rūpējoties par bērnu veselību un drošību, Talsu Valsts ģimnāzijas 4.klases skolēniem, kuriem mācības notiek pašvaldības administratīvajā centrā, tika pārtraukts mācību process un sākotnēji bija paredzēts līdz 9.oktobrim to nodrošināt attālināti. Izvērtējot apstākļus, pieņemts lēmums mācības organizēt klātienē, bet citās pagaidu telpās, proti, Talsu Sporta namā un kinoteātra "Auseklis" ēkā.

Talsu novada pašvaldības administratīvajā centrā ir izvietotas arī vairākas valsts pārvaldes iestādes, kas kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas valstī, klientus apkalpo attālināti vai pēc iepriekšēja pieraksta. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) Talsu klientu apkalpošanas centrs ir paziņojis, ka pārtrauc klientu apkalpošanu klātienē pēc iepriekšēja pieraksta. VSAA klientiem nepieciešamie jautājumi tiks risināti attālināti, izmantojot elektronisko vidi un telefonisko saziņu, norādīts paziņojumā.

Talsu novada pašvaldība pieņēmusi lēmumu maksimāli ierobežot savstarpējo saskarsmi, tāpēc līdz 9.oktobrim apmeklētājiem būs slēgts pašvaldības administratīvais centrs.