Covid-19 inficēts pasažieris braucis ar autobusu Ārlava-Talsi-Rīga

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi noskaidrojuši reisus, kuros braucis Covid-19 inficēts pasažieris, un lūdz sekot līdzi savai veselībai visus, kuri braukuši ar šiem autobusiem.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu,  noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināts Covid-19, 1. oktobrī braucis maršrutos:

Ārlava – Talsi, autobuss izbraucis no Rīgas 9:20 – Ārlavā 12:07 - Talsos 12:25, reisa Nr. 7947, AS Talsu autotransports, Talsi (12:50) – Rīga (15:00), reisa Nr.7951, AS Talsu autotransports.

Visiem pasažieriem, kas brauca minētajos laikos un autobusos, jāseko līdzi savam veselības stāvoklim. Ja tiek novēroti saslimšanas simptomi, jāsazinās ar savu ģimenes ārstu un jāveic izmeklēšana uz COVID-19.

Reklāma
Reklāma

SPKC arī atgādina, ka ikvienam ir iespēja veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu arī tad, ja nav saslimšanas simptomu. Iepriekš ir obligāti jāpierakstās, zvanot uz tālruņa numuru 8303 darba dienās laikā no plkst.8 līdz 20, sestdienās laikā no plkst.9 līdz 15 un svētdienās laikā no plkst.9 līdz 12.

"Atgādinām, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēsi savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus," teikts SPKC paziņojumā.