Mājas karantīnā nonākuši astoņu klašu skolēni divās Kuldīgas skolās

No rītdienas mājas karantīnā atradīsies astoņu klašu skolēni divās Kuldīgas skolās, šodien tiešsaistes vecāku sanāksmē informēja Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa (JV).

 

Foto: unsplash.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: unsplash.com

Viņa sacīja, ka karantīnā būs jāuzturas četru klašu skolēniem no Kuldīgas 2.vidusskolas un četru klašu skolēniem no V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas.

Bērziņa stāstīja, ka no septiņiem pagājušajā diennaktī ar siekalu testu diagnosticētajiem Covid-19 slimniekiem, trīs ir saistīti ar izglītības iestādēm un divi ar pašvaldības Sociālo dienestu. Savukārt par diviem saslimšanas gadījumiem pašvaldībā vēl nebija informācijas, sacīja Bērziņa.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) direktore vietniece Ilona Liskova skaidroja, ka bērni, kuri dzīvo vienā mājsaimniecībā ar Covid-19 pozitīviem vecākiem, nedrīkst apmeklēt izglītības iestādi un viņiem ir jāievēro visi tie paši nosacījumi, kas vecākiem. Skolā šie bērni var atgriezties tikai ar ģimenes ārsta izziņu, kurā apliecina, ka viņš ir vesels.

Reklāma
Reklāma

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati līdz 29.septembra plkst.10 Kuldīgas novadā bija reģistrēti 40 Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Lielākā daļa no saslimušajiem ir uzņēmuma "Kuldīgas tekstils" darbinieki un viņu kontaktpersonas. "Kuldīgas tekstils" pagājušajā nedēļā apturēja darbu uz desmit dienām.