Kā izskatās atjaunotajā Bērnu slimnīcas virtuvē, un ar ko turpmāk baros mazos pacientus?

Šodien Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā tika prezentēta veselīgas ēšanas kustība “Ēstprieks”, kam pamatā ir veselīgs, vietējs, pilnvērtīgs un garšīgs uzturs. Kā arī tika atklāta jaunā, ar mūsdienīgām iekārtām aprīkotā slimnīcas virtuve, kas ir daļa no gadiem ilgi lolota sapņa  par iespējām bagātāku virtuvi un bērniem saistošu ēdienkarti, lai ikviena maltīte ne vien stiprinātu bērnu veselību, bet arī ieinteresētu bērnus ēst veselīgāk. 

 Arī ēdināšana ir svarīgs solis ceļā uz atveseļošanos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī ēdināšana ir svarīgs solis ceļā uz atveseļošanos.

Bērnu slimnīcā kopā ar “Maxima Latvija” un Latvijas ražotājiem, pavāru Elmāru Tanni un uztura speciālisti Lizeti Pugu nu ir atjaunota virtuve, un izveidots veselīgas ēšanas koncepts “Ēst prieks”.

Lielās izmaiņas galvenokārt ieviestas, lai labotu līdz šim zemo novērtējumu, kuru slimnīca izpelnījusies saistībā ar līdzšinējo ēdināšanu.

Reklāma
Reklāma

 

Nu ir ienestas jaunas vēsmas bērnu ēdienkartē, kas 10 dienas pēc kārtas sniegs iespēju nogaršot dažādas maltītes, norādīja slimnīcā.

Tāpat arī tuvākajā laikā būs pieejamas specializētas maltītes, pielāgojoties mazajiem pacientiem ar īpašu ēdienkarti, piemēram, bezglutēna makaroniem.

Pasākumā piedalījās BKUS patronese Iveta Vējone, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas vadītājs Valts Ābols un “Maxima Latvija” vadītājs Viktors Troicins.