Pašu gatavots zemesriekstu sviests - labāks par veikala

Doktors Kellogs, tas pats, kurš radīja labi pazīstamās kukurūzas pārslas, tiek uzskatīts arī par zemesriekstu sviesta autoru. Meklēdams barojošus produktus pacientiem, kuri bija palikuši bez zobiem, viņš esot uzdūries traukam ar sasmalcinātiem un ar eļļu samaisītiem zemesriekstiem, un tā dzimis leģendārais produkts.

 

Izmantošanas ziņā zemesriekstu sviests ir teju vai unikāls – to lieto visās kulinārijas jomās, sākot no cepumiem, kūkām, desertiem un beidzot ar pikantām zupām, sautējumiem un mērcēm.

FOTO: Shutterstock.com

Izmantošanas ziņā zemesriekstu sviests ir teju vai unikāls – to lieto visās kulinārijas jomās, sākot no cepumiem, kūkām, desertiem un beidzot ar pikantām zupām, sautējumiem un mērcēm.

Izmantošanas ziņā zemesriekstu sviests ir teju vai unikāls – to lieto visās kulinārijas jomās, sākot no cepumiem, kūkām, desertiem un beidzot ar pikantām zupām, sautējumiem un mērcēm.

 

Paša gatavots zemesriekstu sviests

Izlobi 125 g svaigu zemesriekstu, noberz brūnās miziņas, ber sausā pannā un viegli apgrauzdē, līdz rieksti sāk smaržot. Ieber blenderī un sasmalcini. 

Smalcinot lej klāt tik daudz zemesriekstu eļļas, lai riekstu maisījums kļūst krēmīgs. Pieber šķipsniņu cukura un sāli pēc garšas.

Reklāma
Reklāma

 

Zemesriekstu sviesta cepumi

Bļodā sakul 225 g sviesta, 225 g cukura, 250 g zemesriekstu sviesta, 135 g cukura, 1 paciņu vaniļas cukura un 2 olas. Iemaisi 220 g miltu, 75 g auzu pārslu, 2 tējk. cepampulvera, ½ tējk. sāls un ietecini 340 g izkausētas šokolādes. Ar ēdamkaroti liec mīklas kaudzītes uz neietaukotas plāts – 5 cm attālumā citu no citas un cep 10–12 minūtes.
 

No žurnāla "100 labi padomi"