Montesori pasniedzējas Simonas Deivisas rokasgrāmata vecākiem "Montesori mazulis" latviešu valodā

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā austrāliešu izcelsmes Montesori pasniedzējas Simonas Deivisas rokasgrāmatu vecākiem “Montesori mazulis”. Šī grāmata ir tulkota 22 valodās. No angļu valodas tulkojusi Gunita Mežule. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autore grāmatā sniedz praktiskus padomus kā, izmantojot unikālas pedagoģijas metodes izveidotājas, doktores Marijas Montesori izstrādātos principus un filozofiju, veidot pozitīvas, veiksmīgas attiecības ar mazuli; kā veicināt mazuļa interesi par pasauli un mācīt atbildību; kā iekārtojams mājoklis, lai tas būtu bērnam drošs, attīstošs un radītu vēlmi darboties pašam.

 

Lasītājs gūst izpratni par mazuļu vajadzībām, viņu apkārtējās vides izjūtu un uzvedību. Autore aicina vērot bērnus, pamanīt viņu dažādās personības un intereses, būt palīgiem bērnu attīstības ceļā.

 

Grāmatas noslēgumā autore ir apkopojusi dažādu ģimeņu personīgās pieredzes stāstus, kas izmanto Montesori idejas, aktivitātes savu bērnu audzināšanā. Grāmatā var atrast papildus literatūras klāstu par Montesori pedagoģiju, filozofiju, bērnu audzināšanu, kā arī dažādus praktiskus ieteikumus. 

 

'"Montesori mazulis" ir ļoti pārdomāti strukturēta grāmata, virzoties cauri teorijai līdz praktiskajām idejām, lai atbalstītu jūsu bērna attīstību, izmantojot šos principus. Katrā lapā bija “a-ha brīdis” - šī grāmata mani patiešām ir apgaismojusi, mēs esam īstenojuši daudz Montesori iedvesmotu ideju, sākot no tā, kā mēs sakārtojam savas mājas un spēlējamies, līdz pat tam, kā mēs sarunājamies ar mūsu meitu" www.thedixonfamilytravels.com.

Reklāma
Reklāma

 

Simona Deivisa pārstāv Starptautisko Montesori asociāciju (Association Montessori Internationale), ir grāmatas “Montesori piezīmju grāmatiņa”, populāra bloga un Instagram konta (@themontessorinotebook) autore, kas sniedz padomus, atbild uz jautājumiem un organizē tiešsaistes seminārus vecākiem visā pasaulē. Šobrīd kopā ar ģimeni dzīvo Amsterdamā, kur vada bērniem un vecākiem domātas nodarbības Jacaranda Tree Montessori skolā.

 

Grāmatas māksniniece HIJOKO IMAJI ir Tokijā dzimusi ilustratore, grafiskā dizainere un māksliniece, kura šobrīd dzīvo Amsterdamā. Viņas minimālisma stilā ieturētie, rotaļīgie un smalkie mākslas darbi ir rūpīgi izpildīti ar roku un atrodami mājaslapā hiyokoimai.com.

 

Grāmatas tulkojums tapis, pateicoties Latvijas Montesori asociācijas finansiālajam atbalstam.