Idots latviešu rakstnieces Dainas Šadres ceturtais romāns "Bruņurupuču tango"

“Mamma vienmēr zina labāk, kas viņas bērnam vajadzīgs! Vai tiešām? 
Romāns aktualizē ļoti būtisku tēmu - cik daudz iejaukties bērnu dzīvēs un vai vispār to vajag darīt? “ grāmatu blogere Meldra Gailāne.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

1980. gada vasarā nomaļā Latgales ciemā satiekas divi studenti – Zina Volkova un Kārlis Kalējs. Viņa ir Latgales meitene no vienkāršas ģimenes, kura studē ekonomiku, bet viņš slavenas ārstu dinastijas pēctecis. Tā ir mūža mīlestība no pirmā skatiena, taču jauniešiem jānoiet garš ceļš, lai abi būtu kopā. Kārļa valdonīgā mātei ir savs plāns par dēla laimi. Viņa to realizē nevairoties pat no nozieguma, bet pats Kārlis izvēlas maksāt par pieļautu vājību, tā uz vairāk kā divdesmit gadiem nolemjot sevi dzīvei bez mīlestības. Taču abu jūtas ir dzīvas. Viņiem būs otra iespēja, taču līdz tai būs jānoiet garš un smags ceļš. Gluži kā bruņurupuču tango. Un arī tad, kad Zina un Kārlis tiksies vēlreiz, starp viņiem nostāsies sens noslēpums un noziegums. Lai mīlestība uzvarētu, būs jāatšķetina šī nozieguma savilktais mezgls, jātiek galā ar šokējošām atklāsmēm un jauniem pārdzīvojumiem.

 

 

Reklāma
Reklāma

 

Daina Šadre pēc matemātikas un ekonomikas studijām ieguvusi svētku organizatora diplomu un ilgus gadus nodarbojusies ar svētku režiju un organizāciju, būdama pasākumu scenāriju autore, producente un režisore. Darbojusies arī Latvijas Nacionālā teātra un Gaļinas Poļiščukas "Teātra observatorijas" administrācijā, taču savu radošo būtību turpina realizēt rakstniecībā. Izdevniecība "Latvijas Mediji" izdevusi jau trīs Dainas Šadres romānus – "Ceļmalas puķes" (2016), "Daudz laimes dzimšanas dienā" (2017), "Sens attēls" (2018).