Piparotais rumpsteiks ar tomātiem

Pateicoties lieliskajām garšas īpašībām, liellopa gaļa tiek augstu vērtēta. Tā ir piemērota gan vienkāršākiem ēdieniem ikdienā, gan ekstravagantākām receptēm svētkos. Daudzi iecienījuši liellopa strogonovu un gulašu – ēdienus ar bezgalīgu variāciju daudzumu, citi novērtē mājās gatavotu burgeru ar liellopa malto gaļu.
 
 Vislabāk steiku cept kārtīgi sakarsētā čuguna pannā ar biezāku pamatni vai citā biezākā pannā. Uzkarsējiet nedaudz eļļas un lieciet tajā steiku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vislabāk steiku cept kārtīgi sakarsētā čuguna pannā ar biezāku pamatni vai citā biezākā pannā. Uzkarsējiet nedaudz eļļas un lieciet tajā steiku.

Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis aicina iemēģināt roku steika pagatavošanā mājās.

“Lai pastiprinātu liellopa gaļas garšu, parasti pirms pārdošanas tā tiek nobriedināta, noteiktu laiku turot to speciāli regulētā temperatūrā. Nobriedinātu liellopa gaļu nevajag marinēt, un nav jābaidās arī no treknāka gabala, jo cepot tauku slānītis izkusīs un gaļa kļūs sulīgāka un ļoti aromātiska. Vislabāk steiku cept kārtīgi sakarsētā čuguna pannā ar biezāku pamatni vai citā biezākā pannā. Uzkarsējiet nedaudz eļļas un lieciet tajā steiku. Jācep 2–4 minūtes no katras puses, apgriežot tikai vienu reizi. Pēc cepšanas gaļai pāris minūtes jāļauj atpūsties zem folijas pārklāja – tas palīdzēs saglabāt bagātīgo garšu, mīkstumu un sulīgumu. Gaļu var pasniegt kopā ar ceptiem kartupeļiem, dārzeņiem, piparu mērci un citām sastāvdaļām pēc savas gaumes. Visu liellopu nevar gatavot vienādi – katram ēdienam jāizvēlas piemērotākais gaļas gabals. Mīkstākos gabalus pagatavosiet ļoti ātri, bet ir arī tādi, kuru izcilā garša atklājas vien pēc stundām ilgas sutināšanas zemā temperatūrā,” stāsta Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis. 

Nepieciešams:

200 g rumpsteika (gurna mīkstuma steika);

1 ēd. k. olīveļļas;

1⁄2 tējk. sāls;

sauja 4 piparu maisījuma Selection by Rimi;

250 g dažādu tomātu;

1 šalotes sīpols;

Reklāma
Reklāma

Vusteršīras mērce pasniegšanai

 

Pagatavošana: 15 min; 1 personai

Steiku ierīvē ar olīveļļu. Sakarsē steika pannu un liec cept steiku, ik pēc 20 sekundēm to apgriežot uz otru pusi. Kopumā steiks jācep 2–4 minūtes; ilgums atkarīgs no tā, cik labi izceptu steiku vēlies. Steiku apviļā svaigi maltos piparos un pārkaisi ar sāli. Ļauj 3 minūtes atpūsties. Sagriez plānās šķēlītēs un pasniedz ar tomātiem, sīpoliem un Vusteršīras mērci.

 

 

Sastāvdaļas