Līdz šim Covid-19 gadījumi atklāti septiņās mācību iestādēs

Latvijā pieaug mācību iestādēs atklāto Covid-19 gadījumu skaits un patlaban inficētie reģistrēti piecās skolās, kā arī vienā augstskolā un bērnudārzā, otrdien žurnālistiem pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

FOTO: Shutterstock.com

Arī no pirmdien atklātajiem 34 gadījumiem viens ir saistīts ar skolu, atklāja epidemiologs. SPKC dati rāda, ka kopumā vakar Covid-19 konstatēts pieciem cilvēkiem, kas ir skolas vecumā.

Pēc eksperta sniegtās informācijas, teju visos gadījumos atklāts tikai viens saslimšanas gadījums visā mācību iestādē, un inficēšanās nav notikusi pašā izglītības iestādē, tomēr inficēti bērni tajās ir pabijuši.

Vienā gadījumā gan esot notikusi iekšējā infekcijas izplatīšanās, atzīmēja Perevoščikovs. Viņš skaidroja, ka runa ir par klasi, kurai iepriekš tika noteikta mājas karantīna pēc Covid-19 gadījuma atklāšanas. Šis inficēšanās gadījums nācis gaismā epidemioloģiskās izmeklēšanas rezultātā.

Jau ziņots, ka Rīgas Austrumu vidusskola bija pirmā mācību iestāde, kurā šoruden tika konstatēta saslimšana ar Covid-19. Vēlāk atklājās, ka Covid-19 slimnieks konstatēts arī Daugavpils 16.vidusskolā.

Reklāma
Reklāma

Inficēšanās ar Covid-19 aizvadītajā nedēļā atklāta arī kādam vispārējās izglītības iestādes pedagogam un kādam augstskolas studentam. No piektdien jaunatklātajiem 17 Covid-19 inficēšanās gadījumiem viens ir saslimšanas gadījums pedagogam vispārizglītojošā skolā Rīgā. Šajā gadījumā noteiktas inficētā kontaktpersonas, kas ir vienas klases ietvaros.

Savukārt cits inficēšanās gadījums konstatēts kādam augstskolas studentam. Arī šajā gadījumā noteiktas kontaktpersonas, kuru vidū ir gan citi studenti, ar kuriem inficētajam kopā bija lekcijas, gan arī pasniedzēji. Visām kontaktpersonām noteikta karantīna, kas, iespējams, varētu nozīmē arī attālinātas mācības šiem studentiem.