Asā beku mērce ar griķiem

Vēl aizvien sēņotāji nāk no meža ar pilniem groziem ar dažādām bekām - apšu bekas, kundziņi, baravikas, sviesta bekas, mahoviki utt. Tieši šīs sēnes skaitās vērtīgākās un garšīgākās. Tradicionāli tās gatavo krējuma mērcē, sāla un marinē. Mēs šoreiz piedāvājam pagatavot aso sēņu mērci. Čili pastu var aizvietot ar svaigu čili piparu - sliktāk nebūs. Ja kādam vairāk iet pie sirds grūbas, tad ar tām droši var aizstāt griķus. Lai labi garšo!

 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas
500g dažādas bekas
150g sausi griķi
125g cietžāvēta vai vītināta desa
400g konservēti sasmalcināti tomāti
1 sīpols
50g cietais siers
1/2 tējk. ķiploku granulas
1/2 tējk. čili pasta
sāls, pipari

 

Pagatavošana:
Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Sēnes notīra un sagriež smalkāk. Desu sagriež kubiņos.

Pannā pārliek desu un uzkarsē. cep tik ilgi, līdz no desas izdalās tauki. Tad peivieno sīpolus un apcep. Pievieno sēnes, cep kamēr viss šķidrums ir iztvaikojos. Pievieno sasmalcinātus tomātus, čili pastu, sāli un svaigi maltus piparus peč garšas. Sautē 10 min. Pašās beigās pievieno ķiploku granulas.

Katlā ieber griķus, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un vāra gatavus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

Sēņu mērci pasniedz ar griķiem, pa virsu pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas