Ar Covid-19 sasirdzis Daugavpils 16.vidusskolas audzēknis

Sākot ar šodienu, vienai no Daugavpils 16.vidusskolas 9.klasēm mācības nodrošina attālināti, jo vienam no audzēkņiem konstatēta saslimšana ar Covid-19, apstiprināja iestādes direktore Olga Dukšinska.

 

FOTO: Shutterstock.com

Sasirgušais skolēns ir apmeklējis skolu, tāpēc pieņemts lēmums par attālinātajām mācībām visiem klasesbiedriem. Dukšinska klāstīja, kas svētdien skola, Izglītības pārvalde un epidemiologi strādāja, lai apzinātu ģimenes un nodrošinātu attālināto mācību procesu.

Skolas personāls pirms mācību gada sākuma veicis Covid-19 testus, un tie bijuši negatīvi. Plānots, ka arī šonedēļ skolas darbinieki veiks testus. Tāpat iestādei līdz nedēļas vidum jāiesniedz plāns par turpmāko mācību procesa organizēšanu. Plašāku informāciju Dukšinska nesniedza.

Skolas iekšējie noteikumi paredz, ka iestādē nedrīkst uzturēties trešās personas. Lai mazinātu skolēnu plūsmu saskarsmi, 1.-6.klašu skolēni mācās vienā kabinetā, 7.-12.klašu skolēni - pārsvarā vienā kabinetā. Skolēnu ēdināšana notiek piecos garos starpbrīžos. Taču izglītības procesā īstenotais modelis var tikt mainīts atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai skolā un valstī.

Reklāma
Reklāma

Savukārt pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste pauda, ka par mācību procesa organizēšanu iestādēs gadījumos, ja konstatēts Covid-19, ir pilnvarota lemt Izglītības pārvalde.

Kā vēstīts, svētdien SPKC ziņoja, ka starp aizvadītajā diennaktī konstatētajiem sasirgušajiem ar Covid-19 viens ir bērns vecumā no desmit līdz 19 gadiem. Tāpat vēstīts, ka saslimšana ar Covid-19 konstatēta diviem pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" darbiniekiem.