Vai CV vajadzētu iekļaut savu foto

Kautrīgajam latvietim varētu šķist, ka savu foto CV labāk nevajadzētu ievietot – lieka ārišķība, uzbāzība un taču visbiežāk mēs nepretendējam uz aktiera lomu, kur tam ir nozīme. Tomēr kā atzīst CV izstrādes eksperte Rudīte Nīcgale, Baltijas reģionā tā ir laba doma un būtu pat ieteicams.

Arī oficiālajā darba meklētāju un profesionāļu tīklā LinkedIn paredz pievienot bildi savam kontam

FOTO: Shutterstock.com

Arī oficiālajā darba meklētāju un profesionāļu tīklā LinkedIn paredz pievienot bildi savam kontam

Viņa uzsver, ka daudzās valstīs foto var būt diskriminējošs, piemēram, ASV, kur ir multikulturāla vide. Foto, kas atklāj rasi, var būt diskriminējošs moments, taču Latvijā un Baltijā šāds aspekts nav īpaši aktuāls.

“Es teiktu, ka Latvijā iekļaut foto savā CV ir vēlami. Arī, ja tas nav prasīts, es to tomēr ieteiktu to pievienot. Daudzus gadus visās personālvadības konferencēs lektori aicināja uzņēmumus pētīt kandidātu sociālo tīklu kontus, pirms pieņem lēmumu par cilvēku. Esmu novērojusi – ja CV nav iekļauts foto, tad tas netieši aicina aiziet un aplūkot kandidāta sociālo tīklu kontus. Taču, ja foto ir pievienots, tas apmierina pirmo ziņkāri par to, kā izskatās cilvēks. Lai pirmajā brīdī atturētu no potenciālā darba devēja došanās uz sociālo tīklu kontiem, ieteiktu pašam foto iekļaut CV. Tas arī atsvaidzina un līdzsvaro CV, dod atpūtu acīm no lielā informācijas apjoma, kas lasītājam ir jāuztver,” savu nostāju pamato R. Nīcgale.

Viņa arī norāda, ka arī oficiālajā darba meklētāju un profesionāļu tīklā LinkedIn paredz pievienot bildi savam kontam.

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti