Par godu Tēva dienai gaidāma tēvu sapulce “Cik stipram ir jābūt labam tētim?”

Par godu tētiem un Tēva dienai 11. septembrī no plkst. 11.00 līdz 12.00 gaidāma ikgadējā tēvu sapulce, ko rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” un kuras lieldraugi ir “Gillette” un “Rimi Bērniem”. Šogad sapulces nosaukums ir “Cik stipram ir jābūt labam tētim?” un to varēs vērot tiešraidē. Sapulcē pulcējas eksperti un sabiedrībā zināmi tēti, lai izvirzītu tēmas, kuras tēva lomas kontekstā, pēc tētu domām, būtu jāaktualizē medijos un sabiedrībā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tēvu sapulce “Cik stipram ir jābūt labam tētim?” tiešraidē būs skatāma 11. septembrī no plkst. 11.00 līdz 12.00 Tēva dienas oficiālajā vietnē TevaDiena.lv, portālā Mammamuntetiem.lv un Facebook.com/Mammamuntetiem. Sapulcē gaidāma tētu dalīšanās atziņās un pieredzē par tēva lomu, tētu aptaujas “Cik stipram ir jābūt labam tētim?” datu prezentācija, atklājot, kā vīrieši Latvijā jūtas tēva lomā un kāds atbalsts no ģimenes viņiem ir nepieciešams, kā arī speciālista skaidrojums, cik stiprs ir labs tētis. Tētu sapulces lieldraugi ir “Gillette” un “Rimi Bērniem”. 

“Gaidot Tēva dienu, jau vairākus gadus rīkojam sapulci, kur kopā aicinām tētus un ekspertus, lai aktualizētu dažādas ar tēva lomu saistītas grūtības un arī skaisto, ko sava bērna dzīvē ieinteresētiem tētiem spēj dāvāt tēva loma,” par tēvu sapulci stāsta Tēva dienas Latvijā tradīcijas iedibinātāja, tēvu sapulces rīkotāja un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Lai arī šogad “Mammamuntetiem.lv” organizētais tradicionālais Tēva dienas gājiens un festivāls Rīgā nenotiks Covid-19 izraisīto ierobežojumu dēļ, sapulce notiks un atšķirībā no citiem gadiem būs vērojama ikvienam interesentam tiešsaistē.



“Tēvu sapulcē 2020” piedalīsies tēti: aktieris Ģirts Liuziniks, bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, uzņēmējs Māris Kreilis, TV raidījumu un pasākumu vadītājs Ansis Klintsons. Viedokli sapulcē paudīs arī aktieris Lauris Subatnieks, TV raidījumu vadītājs Māris Grigalis, bundzinieks un 7 bērnu tētis Artis Orubs, “Rimi Bērniem” šefpavārs Normunds Baranovskis, vides eksperts Māris Olte un Rīgas Stradiņa universitātes rektors Aigars Pētersons. 

Sapulcē piedalīsies arī pusaudžu psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 

Sapulci vadīs pazīstamais tētis un pasākumu vadītājs Armands Simsons.

Reklāma
Reklāma


Par Tēva dienas svinēšanas tradīcijām Latvijā
Tēva dienu Latvijā par oficiālu svētku dienu noteica 2009. gadā, un to atzīmē septembra otrajā svētdienā. Kopš tā laika Tēva dienas popularizēšanu un iedzīvināšanu kā Latvijas ģimeņu tradīciju uzņēmusies Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Lai sasniegtu mērķi, kopš 2013. gada “Mammamuntetiem.lv” Rīgā rīkoja Tēva dienas gājienu pa Brīvības ielu un festivālu dienas garumā Vērmanes dārzā. Tēva dienas gājienu un festivālu apmeklēja pat vairāk nekā 12 000 ģimenes cilvēku no visas Latvijas, un lielais apmeklētāju skaits ir iemesls, kāpēc šogad pasākums nenotiks, – to nosaka Covid-19 izraisītie ierobežojumi. 

Tāpat par tradīciju ir kļuvusi tēvu sapulce, kurā kopā sanāk sabiedrībā zināmi tēti un eksperti, lai izvirzītu tēmas, kuras tēva lomas kontekstā, pēc tētu domām, būtu jāaktualizē medijos un sabiedrībā. Arī tēvu sapulces rīkotājs ir vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Šogad sapulces lieldraugi ir zīmoli “Gillette” un “Rimi Bērniem”.