Jelgavā vecomāti tiesā par zīdaiņa nolaupīšanu un noslepkavošanu. VIDEO

Zemgales rajona tiesa Jelgavā ceturtdien, 3. septembrī, sāka skatīt krimināllietu, kurā kāda vecāmāte apsūdzēta pašas mazmazbērna nolaupīšanā un noslepkavošanā. Par šo nodarījumu sievietei draud mūža ieslodzījums. Sieviete jau nepilnu gadu atrodas apcietinājumā un savu vainu aizvien noliedz, ziņo raidījums "Panorāma". 

 

Kadrs no video

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kadrs no video

Saskaņā ar prokuratūras izvirzīto apsūdzību, Sandra Mitrevica, kurai ir medicīniskā izglītība, pērn aprīlī savās mājās Jelgavas novadā pieņēma dzemdības pašas mazmeitai. Viņa neizsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību un tikko dzimušo bērniņu aiz dusmām esot atņēmusi un aiznesusi prom, teikts apsūdzībā.

Kopš tās nakts zīdaiņa māte Sintija savu bērnu vairs neesot redzējusi un nezinot, kur viņš palicis. "Es jau pati nebiju spējīga, bet vienkārši… omes attieksme, bet es vairs neko neteikšu," teica Sintija.

24 gadus vecā sieviete kriminālprocesā atzīta par cietušo. "Vienkārši gribu, lai saņem pēc nopelniem. Un viss.

Ja es būtu zinājusi, ka būs šitāds iznākums, es būtu citādāk visu darījusi," piebilda Sintija.

Kopš pagājušā gada novembra Mitrevica atrodas apcietinājumā. Prokuratūra prasa bargu sodu, var draudēt pat mūža ieslodzījums, taču advokāts vēl cer uz pilnīgu attaisnošanu.

"Protams, ka Sandra Mitrevica dotajā brīdī neatzīst izdarīto. Viņa jūtas nevainīga," teica viņas advokāts Aldis Liepiņš. "(..) Protams, ka kaut kādi pierādījumi ir. Bet ir jautājums par to kvalitāti, par to, vai tie ir pietiekami un kā tas viss ir."

"Šī situācija ir tāda, ka konkrēti līķis nav ticis atrasts, bet prokurorei ir pārliecība, ka šie pierādījumi,  kas ir fiksēti, ar tiem būtu pietiekami,

Reklāma
Reklāma

lai varētu izvirzīt arī apsūdzību tieši par nonāvēšanu," klāstīja Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore Zinta Meija.