Kraukšķīgie siera, sviesta un rozmarīna cepumi

Kūst mutē un drūp uz mēles. Kraukšķīgi un pikanti siera cepumi derēs kā uzkoda vai līdzi paņemams sātīgs našķis uz skolu vai pārgājienā. Viegli pagatavojami un tikai ar dažām sastāvdaļām.   

Kraukšķīgie siera, sviesta un rozmarīna cepumi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:
 

  • 250 g pikanta siera
  • 200 g sviesta
  • 225 g miltu
  • ½  tējk kaltēta rozmarīna, ķimeņu vai citu pikantu garšvielu
  • Sāls, pipari
  • 1 ēdk olīveļļas, jūras sāls, sauja svaiga rozmarīna, bazilika vai salvijas lapiņu.


Pagatavošana:
Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Mīksto sviestu liek vidējā bļodā, pievieno sausās garšvielas un nedaudz saputo. Sviestam pievieno sarīvēto sieru un samaisa. Pievieno miltus, kuros iemaisīta šķipsniņa sāls un melnie pipari un ar rokām samīca, līdz mīkla turas kopā viendabīgā masā. Ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī uz 30-40 min.
 

Reklāma
Reklāma

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Pārklāj lielo, lēzeno cepampannu ar cepampapīru. Atdzisušo mīklu liek uz dēlīša un ar lielu nazi griež apmēram 8-9 mm biezās ripās.  Liek uz cepamās paplātes apmēram 3 cm attālumā vienu no otra, jo cepot tie uzpūšas lielāki. Svaigo rozmarīnu vai citus garšaugus uzliek mazliet uz cepumiem. Liek cepties labi sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 30 min un cep līdz tie ir zeltaini brūni.