"Splendid Palace" demonstrēs rudens sezonas aktuālās filmas

No šodienas kinoteātris “Splendid Palace” atsāk izrādīt kino un atklāj kinoteātra 97. sezonu. Tāpat kā līdz šim skatītājiem būs iespēja apmeklēt regulāros filmu seansus un arī ekskluzīvus restaurētās kino klasikas seansus. 

FOTO: Shutterstock.com

Filma “Saldā dzīve”

Gada sākumā vērienīgi uzsāktās Federiko Fellīni simtgades svinības pasaulē ir mazliet cietušas no pandēmijas ierobežojumiem, taču viss pamazām atkopjas! Federiko Fellīni daudzajiem talantiem veltītas izstādes notikušas pasaules labākajos muzejos, un mākslinieka simtgadei par godu tiek restaurētas viņa leģendārās filmas, kas piedzīvo lielā ekrāna svētkus kopā ar visu paaudžu skatītājiem. Kino “Splendid Palace” saviem uzticamajiem skatītājiem un klasisko filmu cienītājiem septembrī piedāvā satikšanos ar, iespējams, skandalozāko un krāšņāko filmu “Saldā dzīve” (La Dolce Vita, 1961), kas režisoram atnesa pasaules mēroga slavu un godalgas – Kannu zelta Palmas zaru un divas kinoakadēmijas balvas “Oskars”.

Filma, ar kuru Fellīni izmainīja savu rokrakstu, atsakoties no skarbiem, realitātē balstītiem stāstiem un saviem varoņiem – seksapīliem, skaistiem cilvēkiem, liekot maldīties mūžīgās pilsētas Romas ieliņās un laukumos, meklējot un pazaudējot sevi. Filmas galvenais varonis ir žurnālists Marčello – bohēmists, sieviešu mīlētājs, pietuvināts augstākajām intelektuāļu un politiķu aprindām. Viņš ir Romas saldās dzīves dalībnieks un vērotājs. 

 

 

Filma “Tesla”

Režisora Maikla Almereidas ideja radīt filmu par divdesmitā gadsimta diženāko izgudrotāju Nikolasu Teslu brieda 35 gadus. Veltījis daudz laika viņa zinātnisko izgudrojumu analīzei, režisors filmā meistarīgi ataino intriģējošas personības iezīmes – neprātīgo aizraušanos ar zinātni, maniakālo tieksmi pēc tīrības, milzīgo miega badu, fenomenālo fotogrāfisko atmiņu, lielisko humora izjūtu.

 

 

Filma “Par bezgalīgo”

Mūslaiku autorkino režisora Roja Andersona Venēcijas kinofestivālā godalgotā Norvēģijas un Francijas kopražojuma filma. Režisors azartiski un bez didaktikas vēro ikdienas cilvēku dzīvi, rādot 32 mazas gleznieciskas epizodes, kas balansē uz komiskā un traģiskā robežas. Filmas varoņi, ir kāds ticībā vīlies garīdznieks, lietū izmircis tēvs un meita, sakauta armija, kas dodas uz kara gūstekņu nometni… bet kāds pāris cilvēku kā

 

 

Filma “Tenet”

Bruņojies tikai ar vienu vārdu – Tenet – filmas galvenais varonis dodas cīņā, lai novērstu Trešo pasaules karu. Viņa misija ved cauri krēslainajiem starptautiskās spiegošanas koridoriem, un atklājas, ka tā pārkāpj esošā laika rāmjus. Tā nav ceļošana laikā. Tā ir inversija.

Kristofera Nolana jaunās asa sižeta spiegu filmas „Tenet” starptautiskajā zvaigžņu sastāvā Džons Deivids Vašingtons, Roberts Patinsons, Elizabete Debicki, Himešs Patels, Ārons Teilors-Džonsons, Maikls Keins un Kenets Brana. Filmēšana notikusi septiņās valstīs, tostarp Igaunijā.

 

 

Filma “Benksijs. Noziedzīgās mākslas”

Reklāma
Reklāma

Dokumentālā filma stāsta par visslavenāko, bet reizē noslēpumaināko ielu mākslinieku pasaulē. Viņš ir Anglijas bīstamākais noziedznieks, kuram izdevies radīt jaunu mākslas virzienu, vienlaikus rūpīgi slēpjot savu patieso identitāti. Viņa politiskie vēstījumi un provokatīvā māksla aizvainojusi valdošās aprindas un kļuvusi par nozīmīgu revolucionāras kustības daļu. Līdz šim neviens tā arī nezina, kas par cilvēku slēpjas zem viņa vārda, un neviens arī nekad nav redzējis viņa seju.

Spilgtajā un dinamiskajā filmā varēs ieraudzīt intervijas ar māksliniekiem un citiem nozīmīgiem mākslas darboņiem, kuri sastrādājušies ar Banksiju. 

Vienu no pēdējiem darbiem Banksijs veltījis cīņai ar koronavīrusu. Mākslinieks to uzdāvinājis slimnīcas darbiniekiem Sauthemptonā, Anglijas grāfistē Hempšīrā, un atstājis zīmīti ar pateicības vārdiem: “Paldies jums par visu, ko darāt!”

 

 

 

Filma “Noslēpums. Uzdrīksties sapņot”

Miranda ir jauna atraitne, kas audzina trīs bērnus un daudz strādā, lai savilktu kopā galus. Kad spēcīga vētra nodara Mirandas mājai nopietnus bojājumus, tos novērst piesakās kāds vīrietis – Brejs. Pamazām iepazīstot šo cilvēku un satuvinoties ar viņu, atklājas, ka abiem ir līdzīgi dzīves uzskati un domāšana. Tomēr izrādās, ka Brejam ir kāds noslēpums, – un tas var visu mainīt. Romantiskās drāmas pamatā ir 2006. gada bestsellers – Rondas Bērnas pašpalīdzības grāmata “Noslēpums”.

 

 

 

Filma “Reiz Tarantīno: pirmais astoņnieks”

Aizraujošs ceļojums Holivudas aizkulisēs par vienu no mūsdienu spožākajiem režisoriem – leģendāro Kventinu Tarantīno. Līdz šim nedzirdētu stāsti un noslēpumi, kurus atklāj viņa filmēšanas laukuma kolēģi – populārākie mūsdienu aktieri.

 

 

 

Jaunākā kino skatītāju paaudze ir aicināta 5. septembrī uz animācijas filmu “Troļļi” un 6. septembrī ģimenes filmu “Noslēpumainais dārzs” 

 

Vairāk info Kino "Splendid Palace" mājas lapā šeit.