Šonakt piedzīvota gada intensīvākā zibeņošana; negaiss var turpināties līdz pēcpusdienai

Ceturtdienas naktī un rītā Latvijas austrumu daļā reģistrēti vairāk nekā desmit tūkstoši zibeņu, un tik stipra zibeņošana Latvijā ir pirmo reizi kopš 2019.gada jūnija, liecina meteoroloģiskā informācija.

 

Foto no Twitter konta

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Twitter konta

Pērkona negaiss ar lietusgāzēm septembra trešajā rītā turpinās daudzviet Latgalē, Sēlijā un Vidzemes centrālajā un austrumu daļā. 

 

Vietām traucēta elektroapgāde, liecina AS "Sadales tīkls" operatīvā informācija.

Veidojoties jauniem negaisa mākoņiem, kas no dienvidiem virzījās uz ziemeļiem, agrā ceturtdienas rītā arī Rīgu un galvaspilsētas apkaimi sasniedza pērkona negaiss.

Austrumu un centrālajos novados spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dzeltenais brīdinājums par pērkona negaisu ar vēja brāzmām līdz 15 metriem sekundē un stiprām lietusgāzēm.

Reklāma
Reklāma

Pērkona lietusgāzes Latvijas austrumu un centrālajā daļā var turpināties līdz pēcpusdienai. Sākot no valsts dienvidrietumiem, mākoņu kļūs mazāk un uzspīdēs saule.

Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu, dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+21 grādam.

Rīgā dienas pirmajā pusē saglabāsies pērkona negaisa risks, vēlāk saule mīsies ar mākoņiem un nav gaidāmi nokrišņi. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš un gaiss iesils līdz +21 grādam.

Laikapstākļus nosaka ciklons un aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 761-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.