Kokteiļi un alkoholiskie dzērieni, kurus labāk nelietot tievēšanas laikā. Un ar ko tos aizstāt

Alkohols un veselīga svara zaudēšana ir nesavietojami jēdzieni, zina ikviens, kas kaut reizi dzīvē ir nolēmis nopietni pievērsties veselīgākam dzīvesveidam. Alkoholā ir daudz kaloriju. Nepatīkami daudz kaloriju!   

Alkoholiskie kokteiļi - kaloriju bumbas

FOTO: Shutterstock.com

Alkoholiskie kokteiļi - kaloriju bumbas

No otras puses ir skaidrs - ja diēta nav īslaicīga apņemšanās, bet gan ēšanas ieradums visai dzīvei, pilnībā atteikties no garšīga dzēriena ballītē vai piektdienas vakarā negribētos. Tāpēc populārais medijs "The Independent" savā dzīvesveida rubrikā ir publicējis, kuri populārie alkoholiskie dzērieni ir ļoti kalorijām bagāti un ar ko tos varētu aizstāt.  

Longailendas ledus tēja (424 kalorijas) vai kokteilis Cosmopolitan (100 kalorijas)
Longailendas ledus tēja satur degvīnu, džinu, rumu, tekilu, CocaColu un milzīgu daudzumu kaloriju.  Vidēji vienas kokteiļa glāzes tilpums ir 420 ml.
Sieviešu iecienītais kokteilis Cosmopolitan satur daudz mazāk alkohola un nedaudz dzērveņu sulas. Vidēji vienas kokteiļa glāzes tilpums ir 250ml, un tas satur tikai 100 kalorijas. Krietni, krietni mazāk nekā Longailendas ledus tēja.  


Pina Colada (300 kalorijas) pret Fuzzy Navel jeb Skrūvi (120 calories)
Garšīgais Pina Coladas pludmales kokteilis ir īsts našķis, kurā 230 ml lielā glāzē kopā ar kokosriekstu pienu, ananāsu sulu un rumu ir paslēptas arī 300 kalorijas.
Mainām pret kokteili Fuzzy Navel jeb latvisko "Skrūvi", kur uz 115ml glāzi ņem persiku vai parasto vodku un apelsīnu sulu. Kopā ap 120 kaloriju. 


Mohito (242 kalorijas) pret Martini (70 kalorijas)
Vasaras sezonas favorīts mohito bagātīgi apveltīts ar kalorijām cukura sīrupa dēļ, ko pievieno rumam. Klasiskā 230 ml izmēra mohito glāze  satur 242 kalorijas. Tā vietā izvēlies martini. Ja tam nepievieno citas sastāvdaļas, tad 250ml dzēriena ir tikai 70 kalorijas. Neapēd olīvīti! 


Gatavie alkoholiskie kokteiļi (viena pudele satur ap 253 kalorijām) pret Rums&Diētiskā Cola (115 kalorijas)
Iecienītie gatavo alkoholiskie kokteiļi ir kaloriju bumbas - viegli nopirkt, viegli un garšīgi izdzert un paņemt nākamo. Kopā ar alkoholu, saldinātiem dzērieniem un citām garšu piedevām viena 340ml izmēra skārdene satur ap 253 kalorijas.
Līdzvērtīgi garšas ziņā, bet mazāk kaloriju, ir pašu gatavotie kokteiļi, piemēram diētiskā CocaCola ar rumu. Viena 280ml izmēra glāze saturēs 115 kalorijas.

Reklāma
Reklāma


Džins ar toniku (170 kalorijas) pret toniku bez cukura un džinu (115 kalorijas)
Viens no iecienītākajiem klasiskajiem kokteiļiem - džins ar toniku ir viens no nevainīgākajiem alkoholiskajiem kokteiļiem, ja ir jādomā par liekā svara nomešanu. Tomēr arī šī dzēriena viena glāze satur ap 170 kalorijas. Dari gudrāk - pagatavo šādu pašu kokteili, izmantojot toniku bez pievienotā cukura, un pievieno apelsīnu sulu. Tās būs apmēram 115 kalorijas. Proti, par 50 kalorijām mazāk! 


Salds baltvīns (160 kalorijas) pret glāzi šampānieša (89 kalorijas)
Saldajos gardajos vasaras baltvīnos ir daudz cukura. Tas nozīmē, ka viena baltvīna glāze tavā organismā ielies ap 160 kalorijas. Šampānietis ir figūrai draudzīgāks dzēriens - glāze šampānieša satur tikai 89 kalorijas.


Vodku ar toniku (175 kalorijas) nomaini pret vodku, sodu, laima sulu (106 kalorijas).

Saistītie raksti