Neraugoties uz Covid-19, Latvijā un visā Eiropā darbu atsāk skolas

Neraugoties uz Covid-19 pandēmiju, daudzās Eiropas valstīs 1. septembrī sākas jaunais mācību gads. Skolas durvis vērs arī pandēmijas visvairāk skartajās valstīs, tai skaitā Francijā un Spānijā, vēsta ziņu portāls LSM.lv

 

FOTO: Shutterstock.com

Francijas varas iestādes informē, ka izglītības iestādes varēs atsākt darbu ierastajā kārtībā, vienīgi noteikta prasība pieaugušajiem un par 11 gadiem vecākiem bērniem nēsāt sejas maskas, un ievērot dažādus profilakses pasākumus.  Tomēr izglītības ministrs pieļāva iespēju, ka atsevišķas skolas bērnus varētu uzņemt vēlāk.

Savukārt mediķi publicējuši publisku aicinājumu, kurā norāda, ka valdības īstenotie pasākumi nav pietiekami stingri, un mudina bērnu izglītībā izmantot klātienes un neklātienes nodarbību kombināciju.

Savukārt Spānijas valdība jau iepriekš vienojās ar pašvaldību pārstāvjiem par vadlīnijām Covid-19 profilaksei. Visiem skolēniem no sešu gadu vecuma būs jāizmanto sejas maskas, jāmēra ķermeņa temperatūra un vismaz piecas reizes dienā jāmazgā rokas. Dokumentā arī pieprasīts regulāri veikt telpu ventilāciju.

Latvijā mācību gads sākas bez īpašiem ierobežojumiem un klātienē. Organizējot 1.septembri – Zinību dienu – izglītības iestādes ir aicinātas ievērot vispārējās prasības attiecībā uz pulcēšanās nosacījumiem. Skolēnu vecāki gan nav aicināti apmeklēt skolas telpas, bet pavadīt bērnus tikai līdz skolas durvīm. Tālāko mācību procesu katra skola organizē individuāli, īstenojot distancēšanās prasības.  

Reklāma
Reklāma

Dažādi profilakses pasākumi izglītības iestādēs tiek īstenoti arī citās Eiropas valstīs.