Tēva dienu šogad aicina svinēt ģimenes lokā! Tradicionālais Tēva dienas gājiens un festivāls ir pārcelts uz 2021. gadu

“Ikgadējo Tēva dienas gājienu un festivālu Rīgā, kas notika septembra otrajā svētdienā un ko apmeklēja vairāk nekā 12 000 ģimenes cilvēku no visas Latvijas, šogad Covid-19 ietekmē nerīkosim,” skaidro vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja, Tēva dienas gājiena un festivāla rīkotāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa atgādina, ka tik lielos pūļos nākt kopā aizvien nav atļauts, un aicina ģimenes izvērtēt nepieciešamību pulcēties citos publiskos, lielos pasākumos. 

Šī ir tā reize, kad mums jāsaka: palieciet mājās, lai varam Tēva dienas gājienā un festivālā satikties nākamgad.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Šī ir tā reize, kad mums jāsaka: palieciet mājās, lai varam Tēva dienas gājienā un festivālā satikties nākamgad.

“Katru dienu saņemam jautājumus, vai un kurā datumā būs Tēva diena, kāpēc nebūs un vai tomēr nevarējām sarīkot. Tēva dienu mums ir izdevies iedibināt kā spēcīgu ģimeņu tradīciju – Tēva dienas gājienam un festivālam šogad bija jānotiek jau astoto gadu pēc kārtas. Par to ir liels prieks, un reizē žēl, ka situācija ir šāda, tomēr ar ģimeņu veselību riskēt nedrīkstam,” Inga Akmentiņa-Smildziņa pamato, kāpēc nemēģinās pasākumu sarīkot atļauto 3000 cilvēku robežās. Tradicionāli pasākumu apmeklēja ģimenes ar dažāda vecuma bērniem, tostarp jaunās un topošās ģimenes, kā arī vecvecāki. 

Vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” aicina ģimenes šogad par godu tētiem sarīkot ģimenisku pasākumu mājās vai, piemēram, satiekoties ar ģimenes draugiem, ejot Tēva dienas pārgājienā pa skaistām Latvijas vietām vai darot ko citu īpašu. “Šī ir tā reize, kad mums jāsaka: palieciet mājās, lai varam Tēva dienas gājienā un festivālā satikties nākamgad,” aicina Tēva dienas gājiena un festivāla tradīcijas iedibinātāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 

tēva diena 2020

Par Tēva dienas gājienu un festivālu
Par godu Tēva dienai, ko Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā, Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” kopš 2013. gada Rīgā rīko Tēva dienas gājienu pa Brīvības ielu. Gājiens noslēdzās Vērmanes dārzā, kur visas dienas garumā ģimenes varēja kopā pavadīt laiku, iesaistoties dažnedažādās aktivitātēs, kā arī klausoties koncertu un skatoties teātra izrādi. 
Tēva dienas gājiena un festivāla mērķis ir Latvijas ģimenēs nostiprināt Tēva dienas svinēšanas tradīciju, tādējādi sakot tētiem paldies, aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē un veicināt tēva un bērna laika pavadīšanu kopā. Šogad “Mammamuntetiem.lv” aicina Tēva dienu atzīmēt ģimenes lokā, lai Tēva dienas gājienu un festivālu ģimenes no visas Latvijas kopā varētu piedzīvot nākamgad. Informācijai par Tēva dienas aktivitātēm var sekot līdzi "TevaDiena.lv". 

Reklāma
Reklāma