Psiholoģes aicinājums: Sargiet bērnus pie ūdens! Sadzēries tētis aizmiga uz jahtas, un mazais dēls izglāba brālīti

“Mans smilšu terapijas klients bija bērns, kurš atradās uz jahtas, kad tētis, sadzēries viskiju, bija aizmidzis. Zēns varonīgi izglāba brālīti un arī sevi...” psiholoģe, piecu bērnu mamma Inga Bērziņa stāsta par savu pieredzi darbā. 

Latvijā šobrīd noslīkuši ir vairāk bērnu nekā nomiruši cilvēki no COVID! atgādina psiholoģe Inga Bērziņa. Autores foto, www.facebook.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Latvijā šobrīd noslīkuši ir vairāk bērnu nekā nomiruši cilvēki no COVID!" atgādina psiholoģe Inga Bērziņa. Autores foto, www.facebook.com

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta statistika liecina, ka šogad ūdeņi laupījuši jau 85 dzīvības. Nesenais gadījums, kad bojā gāja bērns, kuru vējš iepūta jūrā, ir rosinājis viedokļu apmaiņu  – vai pašvaldība un iestādes ir darījušas visu, lai izvairītos no šādiem nelaimes gadījumiem? Psiholoģe un piecu bērnu mamma Inga Bērziņa uzskata – tieši vecākiem ir jārūpējas par savu bērnu drošību.

Savā Facebook lapā Esmamma Inga raksta: “... vakar kādu vecāku bērns pārvērtās par eņģeli... Līdzjūtība vecākiem un visiem tiem, kas to piedzīvoja, bija blakus un nespēja izglābt. Bērniņu, kas atpūtās uz pūšļa, jūrā iepūta vējš... uz neatgriešanos. 

Latvijā šobrīd noslīkuši ir vairāk bērnu nekā nomiruši cilvēki no COVID.... Vai mums masku vietā nebūtu visiem jānēsā glābšanas vestes?

Diezin vai varam vainot vēju un dabas likumus. Pati esmu slīkusi bērnībā, izglābta līdz ar matiem, kas katru reizi, dzirdot šausmu statistiku, cik bērnu noslīkst vasaras sezonā, man iemet miglu acīs un nespēju loģiski domāt kādu mirkli.. Esot pie ūdens, pieskatu arī citus bērnus, prasu, kur tavi vecāki, utt. Varbūt iejaucos par daudz, bet tā, nu, ar mani ir.. Man rūp, un, esot 5 bērnu mammai, es mazliet esmu uztrenējusi spēju  paredzēt uz priekšu situācijas, lai arī bērni ir "neparedzami"... TĀPĒC MUMS,  VECĀKIEM, JĀRŪPĒJAS PAR VIŅU DROŠĪBU!!!! 

Mareks Odumiņš ir jaunietis, kurš ielēca ūdenī ne tur, kur bija atļauts. Šobrīd ir izcils mākslinieks... ratiņkrēslā.... Mans smilšu terapijas klients bija bērns, kurš atradās uz jahtas, kad tētis, sadzēries viskiju, bija aizmidzis, zēns varonīgi izglāba brālīti un arī sevi... Kādu laiku raustīja valodu utt.. Šādu gadījumi ir daudz! Latvijā šobrīd noslīkuši ir vairāk bērnu nekā nomiruši cilvēki no COVID.... Vai mums masku vietā nebūtu visiem jānēsā glābšanas vestes? Es ļoti, ļoti gribu cerēt, ka, ja kādreiz es kā mamma nebūšu modra, tad blakus esošie pieaugušie nepaliks vienaldzīgi un uzjautās kādam manam bērnam "kur tava mamma, vai kāpēc tev nav riņķis, ķivere utt".... Es ļoti gribu domāt, ka mēs kā sabiedrība redzam ne tikai savus bērnus, BET VISUS BĒRNUS SEV BLAKUS.... 

Reklāma
Reklāma

P.S. Paldies JIP MĀRUPĪTE peldvietai, kas neielaiž peldēties bērnus bez vecākiem!”