Biedrība "Kalna Svētību Kopiena" komentēs Bruknas muižā konstatētos pārkāpumus

Katoļu baznīcas Latvijā Jelgavas diacēze un biedrība “Kalna Svētību Kopiena” izsludina preses konferenci, lai sniegtu atbildes sabiedrībai un masu mediju pārstāvjiem par jautājumiem, kas skar prāvesta Andreja Mediņa dibinātās un vadītās biedrības “Kalna Svētību Kopiena” līdzšinējo darbību, nākotnes plāniem un notikumiem, par kuriem Valsts Bērnu Tiesību Aizsardzības inspekcija (VBTAI) ierosinājusi pārbaudes lietu, informē pārstāvis Ivars Jakovels.

Žurnālistiem būs iespēja tikties gan ar kopienas locekļiem, gan ģimenēm, kuru bērni šovasar ir dzīvojuši kopienā Bruknas muižā

FOTO: Shutterstock.com

Žurnālistiem būs iespēja tikties gan ar kopienas locekļiem, gan ģimenēm, kuru bērni šovasar ir dzīvojuši kopienā Bruknas muižā

Preses konferencē piedalīsies Edvards Pavlovskis, Jelgavas diacēzes bīskaps; Andrejs Mediņš, biedrības “Kalna Svētību Kopiena” vadītājs; Ilona Blūma, Bārbeles Zēnu pamatskolas direktore.

Bīskaps Edvards Pavlovskis izklāstīs Baznīcas nostāju par Bruknas Kalna Svētību Kopienas darbu un ziņām par notikumiem prāvesta vadītās biedrības darbā.

Žurnālistiem būs iespēja tikties gan ar kopienas locekļiem, gan ģimenēm, kuru bērni šovasar ir dzīvojuši kopienā Bruknas muižā.

Prāvests Mediņš izstāstīs par Kalna Svētību kopienas darbu ar grūti audzināmiem pusaudžiem un ļaudīm, kuri cieš no dažādām atkarībām, kā arī izklāstīs notikumus, kuru rezultātā notikusi VBTAI apsekošana, un iepazīstinās ar organizācijas turpmāko rīcību.

Reklāma
Reklāma

Ilona Blūma iepazīstinās mediju pārstāvjus ar Bārbeles Zēnu pamatskolas līdzšinējo darbību, valsts uzraugošo institūciju pārbaužu gaitu skolā, kā arī jaunā mācību gada plāniem.

Preses konferences noslēgumā mediju pārstāvjiem būs iespēja doties nelielā ekskursijā pa Bruknas muižas saimniecību, kurā strādā kopienas locekļi un viesi. Žurnālistiem būs iespēja tikties gan ar kopienas locekļiem, gan ģimenēm, kuru bērni šovasar ir dzīvojuši kopienā Bruknas muižā.

Preses konference notiks otrdien, 25.augustā, plkst.13.00, Bruknas muižā – Brukna-1, Dāviņu pagasts, Bauskas novads.