Aicina ziedot lietotas vai jaunas lietas skolēniem, kuru ģimenes tās šobrīd nevar atļauties

Iesaistīties labdarības akcijā “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” ir vienkārši – nogādā dažnedažādas ikvienam skolēnam nepieciešamas lietas skolas gaitu uzsākšanai pie iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” B ieejas novietotajos konteineros.

Foto autors Andris Barbans

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto autors Andris Barbans

Šis ir laiks, kad ģimenes, kurās aug skolēni, veic revīziju savos apģērbu skapjos un skolas lietu plauktos un rēķina, vai un kas vēl jāsagādā. Nereti šis tas no vecajām lietām kļūst lieks, piemēram, pāri palikušas speciālās pirmo klašu skolēnu burtnīcas. Vai arī bērns strauji izaudzis no jaunās kleitas vai sporta apaviem, un tiek lūkots, kam tos atdāvināt. Šādus apģērbus – tīrus un vēl lietojamus –, kā arī kancelejas preces skolai līdz 6. septembrim aicinājums nogādāt uz labdarības akcijas “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” konteineriem, kas atrodas Rīgā, pie iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” B ieejas.

Labdarības akcija “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” notiek no 18. augusta līdz 6. septembrim. Savus ziedojumus iedzīvotāji aicināti ievietot ziedojumu kastēs, kas atrodas pie iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” B ieejas

Palīdzība šogad nepieciešama par 100 ģimenēm vairāk nekā pērn
Akciju “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” rīko iepirkšanās un izklaides centrs “Akropole” kopā ar sadarbības partneriem – uzņēmumiem “Eco Baltia vide” un “Latvijas Zaļais punkts” un biedrību “Palīdzēsim viens otram”. Biedrība grūtībās nonākušo ģimeņu bērniem skolas gaitas palīdz uzsākt jau sešus gadus, un katru gadu atbalstu lūdz vidēji 250–280 ģimeņu. Taču šogad pandēmijas izraisīto seku dēļ ģimeņu, kurām nepieciešams atbalsts skolas lietu iegādē, skaits ir krietni pieaudzis, sasniedzot teju jau 350.

Ja ģimenei nepieciešams atbalsts, tam vēl var pieteikties
Labdarības akcijas mērķis ir atbalstīt simtiem ģimeņu visā Latvijā, kurām dažādu iemeslu dēļ nav iespējams skolas piederumus sagādāt pašām vai kuras var to izdarīt tikai daļēji. “Diemžēl dzīvē mēdz notikt tā, ka situācija ģimenē mainās strauji – vēl pirms pāris mēnešiem palīdzība nebija vajadzīga, bet nu tā ir nepieciešama,” skaidro biedrības “Palīdzēsim viens otram” valdes locekle Linda Novicka. “Piemēram, nesen ar mums sazinājās kāds sociālais dienests – ģimenē pavasarī nomira mamma un tētis ir palicis viens ar 5 bērniem. Tāpat šogad ir visai daudz ģimeņu, kuras mūsu biedrības redzeslokā nonākušas Covid-19 izraisīto seku dēļ – vecāki ir zaudējuši darbu.”

Biedrības “Palīdzēsim viens otram” valdes locekle Linda Novicka

Par ģimenēm, kurās aug skolas vecuma bērni un kurām ir nepieciešams līdzcilvēku atbalsts, biedrībai ziņo sociālie dienesti no visas Latvijas, kā arī ģimenes atbalstam piesakās pašas.

Lai pieteiktos atbalstam, var rakstīt uz “palidzesim.1.otram@gmail.com” vai “Facebook.com” biedrības “Palīdzēsim viens otram” grupā, jebkuram no biedrības koordinatoriem izklāstot situāciju un vajadzības.

Skolēni priecāsies, ja ziedosi šādas lietas:

  • skolas somas;
  • penāļus;
  • klades, burtnīcas;
  • dažāda izmēra mapes;
  • zīmēšanas un aplikācijas papīru;
  • krāsaino kartonu;
  • zīmuļus, pildspalvas;
  • flomāsterus, krītiņus u.c. piederumus zīmēšanai;
  • guašas un akvareļkrāsas;
  • plastilīnu;
  • dažādas otiņas;
  • lineālus, cirkuļus;
  • līmes zīmuļus, PVA līmi, dzēšgumijas u.c. kancelejas preces;
  • jaunu un mazlietotu apģērbu (arī sporta apģērbu);
  • jaunus un mazlietotus apavus (arī sporta apavus);
  • jaunas zeķes, zeķbikses, apakšbikses.

Kā arī citas preces, kas parasti ir noderīgas jūsu ģimenes bērniem, uzsākot skolas gaitas.

Labdarības akcija “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” notiek no 18. augusta līdz 6. septembrim. Savus ziedojumus iedzīvotāji aicināti ievietot ziedojumu kastēs, kas atrodas pie iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” B ieejas. Ja mājās lieku lietu, kas būtu vērtīgas ziedošanai, nav, šobrīd “Akropoles” 1. stāvā darbojas arī skolas lietu tirdziņš – tajā aicinām iegādāties kaut nelielu kancelejas piederumu, ko dāvāt grūtībās nonākušām ģimenēm.