"Meitiņ, tas ir tavs jaunais tētis!" Ieteikumi, kā bērniem palīdzēt pieņemt vecāku jauno mīlu

Vecāku šķiršanās un "jauna tēta" vai "otras mammas" ienākšana viņu līdz šim ierastajā dzīvē bērniem ir emocionāla trauma jebkurā vecumā. Kā pareizi rīkoties šajā situācijā, lai palīdzētu bērniem pieņemt vecāku jaunās romantiskās attiecības un cienīt viņu tiesības būt laimīgiem?

 

Nesāc nekādas iepazīstināšanas aktivitātes, pirms nav pagājuši seši pārbaudes laika mēneši!

FOTO: Shutterstock.com

Nesāc nekādas iepazīstināšanas aktivitātes, pirms nav pagājuši seši pārbaudes laika mēneši!

"Man ir divi bērni: dēlam 6, meitai 8 gadi. Jau vairāk nekā trīs gadus esmu šķīrusies no viņu tēva, savukārt jaunās attiecības drīz pārkāps trīs mēnešu slieksnim. Mēs esam ļoti iemīlējušies un domājam par kāzām. Pagājušonedēļ bērni ar viņu tikās, taču, kaut arī draugs visādi centās būt jauks un izpatikt, viņi neatbildēja ar to pašu, drīzāk otrādi – bija visai neganti. Kā lai es viņus pārliecinu, ka šis cilvēks drīz ienāks mūsu ģimenē un ka bērniem vajadzētu viņu sākt iepazīt, nevis uzreiz jau atraidīt?" jautā kāda lasītāja.

 

Tas, ka tu esi kādā iemīlējusies, automātiski nenozīmē, ka bērniem uzreiz vajadzētu izjust tuvību pret šo cilvēku, atgādina portāls Huffingtonpost.com. Lai iepazītu cilvēku, vajadzīgs laiks.

 

Lūk, daži apsvērumi, kurus ņemt vērā, lai pakāpeniski ievestu jauno draugu savu bērnu dzīvē.

 

Atceries rozā briļļu faktoru

Tu šo cilvēku pazīsti tikai trīs mēnešus. Kaut arī tev pašai šķiet, ka tā ir Īstā un Vienīgā Mīla, tu šobrīd skaties uz pasauli caur rozā brillēm. Tas nenozīmē, ka, izvēloties būt kopā ar šo cilvēku, tu rīkojies nepareizi - vienkārši ir mazliet pāragri secināt, ka šis ir īstais.  Turklāt, ja šajā situācijā iesaistīti bērni, steiga var tikai visu sabojāt.


Nogaidi sešus mēnešus, līdz iepazīstini ar bērniem

Kaut arī seši mēneši šķiet mūžība, apdomā sekas, kas radīsies, ja gadījumā bērni šim cilvēkam ļoti pieķersies, savukārt tu pati izlemsi, ka tomēr nevēlies saistīt dzīvi ar šo cilvēku, vai arī viņš pats pēkšņi pazudīs no tavas dzīves. Vispirms pārbaudi šīs attiecības, pirms iesaisti tajās bērnus!

Reklāma
Reklāma


Pirmo tikšanos veido vieglu un ikdienišķu

Daudzi vecāki ir atzinuši, ka vislabāk bērnus ar jauno mīļoto iepazīstināt dārza ballītē, laivu braucienā vai citā aktivitātē, kurā piedalās arī citi cilvēki. Tas bērniem dos iespēju diskrētāk veidot savu pirmo saskarsmi ar tavu draugu un viņu reakcijas netiks uzkrītoši vērotas kā ar mikroskopu.


Ieklausies savos bērnos

Ja bērni par tavu jauno mīlu sūdzas vai izsaka kādas kritiskas piezīmes, neapklusini viņus ar tādiem izsaucieniem, kā, piemēram, “Izbeidz! Tas nav glīti!” vai “Viņš te dzīvos, tā ka sāc pierast, mīlulīt!” Ļaujot viņiem izteikt, kā viņi jūtas, tu dosi viņiem iespēju veidot pašiem savu pakāpenisku attieksmi un saikni ar šo cilvēku. Taču atceries - nesāc nekādas iepazīstināšanas aktivitātes, pirms nav pagājuši seši pārbaudes laika mēneši!


Izproti, ko bērniem nozīmē tavas jaunās romantiskās attiecības

Tavas jaunās romantiskās attiecības uzskatāmi pasvītros bērnu acīs to, ka tu un viņu tētis vairs nebūsiet kopā. Tāpēc, pirms aicini bērnus pieņemt jaunu cilvēku jūsu ģimenē, pārliecinies, vai viņiem ir bijis pietiekami ilgs laiks pārdzīvot un samierināties ar šķiršanās situāciju.


Uzmanīgi sargā savas un bērnu attiecības

Kamēr tu alksti ik mirkli pavadīt mīļotā skavās, atceries, ka bērniem joprojām ir vajadzīgs laiks, ko tu pavadi kopā ar viņiem, bez citu klātbūtnes. Jo mazāk būs situāciju, kurās bērni saskatīs tavā jaunajā draugā apdraudējumu jūsu īpašajām attiecībām, jo lielāka iespējamība, ka viņi pieņems šo cilvēku kā ģimenes daļu.

Jaunas attiecības ir satraucošas un ir ļoti viegli ieslīgt pieņēmumā - ja tu esi laimīga, tad dabiski, ka arī bērni, vēlot tev visu to labāko, būs laimīgi! Bērni ir egocentriski - tu nevari gaidīt, lai viņi apspiež savas jūtas, vēlmes un vajadzības uz tava rēķina. Pacieties, izveido stabilas attiecības ar mīļoto un palēnam ieved viņu savā ģimenes lokā.

Saistītie raksti