Maize ar saulē kaltētiem tomātiem

Pašu cepta maize, kas labi garšos ar krēmsieru, taču tikpat labi arī ar kādu nesaldu ievārījumu. Receptē vari izmantot eļļu, kas paliek pāri no saulē kaltētajiem tomātiem, tas maizei piešķirs papildus garšu.

 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 280 ml paniņas (vai piens ar ēdk. citrona sulas)
  • 50 g saulē kaltētu tomātu eļļā, smalki sagrieztu
  • 25 g cietā siera, rīvēta
  • 1 tējk. tomātu pastas
  • 3 olas
  • 3 tējk. cepamais pulveris
  • 2 ēdk. eļļas
  • 1 tējk. sāls


Pagatavošana (60 min) 
Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem. Bļodā sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri. Atsevišķā bļodā sajauc paniņas, tomātu pastu, olas un eļļu.

Slapjās sastāvdaļas pievieno miltu maisījumam. Pievieno arī saulē kaltētos tomātus un pusi siera.

Mīklu lej veidnē un pārkaisa ar atlikušo sieru. Cep 50-60 minūtes, ļauj atdzist krāsnī.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas