"Sarkanās zonas" valstu sarakstam šobrīd pievienotas vēl 4 valstis (papildināts)

Šodien augsta riska valstu sarakstam, no kurām atgriežoties, ir jāievēro pašizolācija, varētu pievienoties Īrija, Dānija un Grieķija, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pieļāva Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs. Savukārt pēcpusdienā izplatītajā informācijā sarakstam pievienojusies arī Lielbritānija

 

Arī uz Dāniju labāk bez īpašas vajadzības nedoties.

FOTO: Shutterstock.com

Arī uz Dāniju labāk bez īpašas vajadzības nedoties.

Attiecīgi šajā sarakstā būtu jau 24 valstis, tostarp arī Luksemburga,  Rumānija, Spānija, Andora, Beļģija, Sanmarīno, Bulgārija, Malta, Monako, Zviedrija, Šveice, Čehija, Nīderlande, Portugāle, Islande, Francija, Polija, Horvātija, Austrija, Kipra.

Vērtējot Covid-19 izplatību kopumā, viņš uzsvēra, ka situācija nav viennozīmīga. Ir tādas Eiropas valstis, kurās saslimstības rādītāji mēneša laikā pieauguši divas reizes, kamēr Latvijai izdevies saslimstību saglabāt ļoti zemā līmenī.

Viņš uzsvēra, ka galvenais infekcijas avots  šobrīd ir cilvēki, kuri saslimuši ārvalstīs. Tāds ir katrs trešais gadījums. Lielākā daļa no citu saslimušo inficējas tieši no viņiem. Tāpēc galvenais patlaban ir ievērot pašizolāciju, atgriežoties no augsta riska teritorijām, kuru saraksts diemžēl katru nedēļu tiek paplašināts, sacīja speciālists.

Reklāma
Reklāma

Aktuālo valstu sarakstu SPKC ierasti publisko piektdienas pēcpusdienā. Tas būs spēkā no sestdienas, 15.augusta.