Zaļo darbnīcu cikls bērniem Āgenskalnā

Skot ar 15. augustu notiks radošās darbnīcas bērniem “Āgenskalna zaļie bērni”, kuras notiks Āgenskalna tirgus siltumnīcā. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Projekta ietvaros apkaimes iedzīvotājiem un Āgenskalna tirgus viesiem tiks piedāvātas izzinošas, izglītojošas un radošas darbnīcas, kuras būs pieejamas bez maksas. Bērni un jaunieši atraktīvā un interesantā veidā tiks informēti par videi draudzīgu dzīvesveidu un klimata izmaiņām pasaulē. Zero waste darbnīcu cikls sāksies 15. augustā ar grāmatzīmju veidošanu Violas Rogules pavadībā. Nākamajā darbnīcā, kas norisināsies 22. augustā bērniem būs iespēja apgūt tamborēšanu ar apģērba auduma strēmelēm kopā ar IR design. Trešā darbnīca notiks 29. augustā sadarbībā ar zīmola PETit accessories vadītāju Madaru Jurgelāni. Šajā darbnīcā bērni varēs izveidot piekariņus no PET plastmasas pudelēm. Pēdējā darbnīca būs 5. septembrī kopā ar grāmatas ‘’Plastmasas huligāni’’ autori Agnesi Vanagu, kur bērniem būs iespēja dzirdēt stāstus par dabu un iesaistīties diskusijā. 

15. augusts (no plkst. 11.00 – 14.00) Grāmatzīmju veidošana ar Violu Roguli
Bērniem būs iespēja izveidot savu īpašo grāmatzīmi un vienlaikus izmantot otro reizi dažādus materiālus. Grāmatzīmes tiks gatavotas no kartona, auduma un dekorēsim tās ar jau izmantotiem materiāliem, tādā veidā rūpējoties par dabu un atkritumu samazināšanu.

22. augusts (no plkst. 11.00 – 14.00) Tamborētu mīļlietu darbnīca ar IR design
IR design zīmola veidotāja Ieva Treimane parādīs, kā uztamborēt rokassprādzes, paliktnīšus un pat grozus no vecā apģērba auduma strēmelēm. Bērniem tiks sniegta iespēja ne tikai darboties ar audumu, bet arī apgūt tamborēšanas tehniku.

29. augusts (no plkst. 11.00 – 14.00) Sadzīvei noderīgu lietu izveide PETit accessories zīmola vadītājas un izveidotājas Madaras Jurgelānes vadībā
Jaunākiem bērniem būs iespēja izveidot piekariņus vai rotaslietas kā simbolisku dāvanu sev vai citiem, bet lielākiem būs iespēja izmēģināt savas prasmes populārās rotaļlietas Kendama dabai draudzīgākas versijas veidošanā.

5. septembris (no plkst. 11.00 – 14.00) grāmatas autores “Plastmasas huligāni” Agneses Vanagas darbnīca par vidi.
Šajā darbnīcā grāmatas “Plastmasas huligāni” autore izglītos bērnus par dabu gan stāstos un diskutējot, gan pildot dažādas atjautības spēles, kā arī būs lieliska iespēja noklausīties kādu stāstu no “Plastmasas huligānu” otrās daļas.
 

Reklāma
Reklāma