Biedrība “Dzīve bez glutēna” aicina uz Bezglutēna pikniku

Biedrība “Dzīve bez glutēna” aicina visa vecuma bērnus un viņu vecākus uz tradicionālo biedrības pasākumu “Bezglutēna pikniks”, kas notiks šī gada 22. augustā Pik Nik Parkā Imantā. Bērniem dalība pasākumā ir BEZMAKSAS! Iepriekšēja reģistrēšanās piknikam ir OBLIGĀTA. Pieteikties pasākumam var biedrības “Dzīve bez glutēna” mājas lapā.

FOTO: Shutterstock.com

Pik Nik Parks ir vienīgā ģimenes atpūtas vieta Latvijā, kas veidota pēc koncepta “Lauki pilsētā”. Bezglutēna piknika dalībniekiem būs pieejamas visas atrakcijas, sākot no karuseļa mazajiem un beidzot ar trošu nobraucienu vai velokartu vecākiem bērniem. Visas atrakcijas ir paredzētas ģimenes atpūtai un tās var izmēģināt gan bērni, gan pieaugušie kopā ar bērniem. Parkā varēs izmantot arī ūdens atrakcijas - garāko nobraucienu ar kameru Slip N slide, ūdens baseinu ar laivām un šķēršļu joslu. Īpašu prieku bērniem noteikti sagādās parkā izveidotais mini zoodārzs. 

Biedrības “Dzīve bez glutēna” uzskati pilnībā sakrīt ar Pik Nik Parka filozofiju: “Mēs ticam, ka kopīgi pavadītais laiks spēj satuvināt ģimenes un padarīt stiprākas draudzības saites. Zinām, cik veselībai nepieciešamas ir sportiskas aktivitātes un laika pavadīšana brīvā dabā. Vēl vairāk, mūs uztrauc bērnu un jauniešu mazkustīgais dzīvesveids un aizraušanās ar datorspēlēm!”

Gaidām jūs uz pikniku, lai kopā aktīvi pavadītu laiku svaigā gaisā, izbaudītu pēdējās vasaras dienas un uzlādētos ar enerģiju pirms jaunā mācību gada sākuma! 

Reklāma
Reklāma

Bezglutēna pikniks notiek ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālo atbalstu. Tāpat pasākumu atbalsta bezglutēna produktu ražotāji Schär, Nestle un Alojas. Pasākumā var piedalīties bērni un jaunieši no ģimenēm, kas ir biedrības “Dzīve bez glutēna” biedri, ikviens interesents, kurš var dokumentāli apliecināt celiakiju vai glutēna sensitivitāti (*), kā arī bērni un jaunieši, kuriem ir jāievēro bezglutēna diēta citu iemeslu dēļ.

* Celiakija ir neārstējama ģenētiska gastroenteroloģiskās sistēmas slimība. Pacientiem visa mūža garumā jāizvairās no glutēna – kviešu, rudzu, miežu olbaltuma (lipekļa), kas izraisa tievās zarnas bārkstiņu atrofiju. Bojātas zarnu bārkstiņas nespēj uzsūkt uzturvielas, sāk attīstīties dažādas citas slimības. Tas nozīmē, ka ēdienkartē nedrīkst būt produkti, kuros kvieši, rudzi vai mieži ir sastopami pat niecīgā daudzumā.

Glutēna sensitivitāte ir jūtīgums uz glutēnu saturošiem produktiem. Glutēna sensitivitātes gadījumā ir ļoti svarīgi  no uztura pilnībā izslēgt glutēnu (lipekli).