Svinīgie Zinību dienas pasākumi 1.septembrī skolās notiks, ievērojot drošības prasības

Atzīmējot jaunā mācību gada sākumu, Zinību dienas svinībās izglītības iestādēm pēc iespējas jāievēro Covid-19 dēļ ieviestie epidemioloģiskie nosacījumi, šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvji.

 

 

FOTO: Shutterstock.com

Zinību dienas pasākumus izglītības iestādes organizē tā, lai ievērotu  MK noteikumu Nr.360 vispārējās prasības attiecībā uz pulcēšanās nosacījumiem un nodrošinātu pasākuma dalībniekiem distancēšanās iespējas. 

Iestādei jānorīko atbildīgā persona, kura koordinēs noteikto prasību ieviešanu un uzraudzību. Iestādes darbiniekiem, izglītojamiem un viņu likumiskajiem pārstāvjiem ir jābūt informētiem par minēto procesu, atbildīgo personu un viņa kontaktinformāciju, uzsver IZM.

Mācības jaunajā mācību gadā notiks klātienē, tāpat ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus. 

Piemēram, šobrīd no 2020. gada 1. augusta līdz 17. augustam ne vairāk kā

  • 250 iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir 1000 m2.
  • 500 iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir lielāka nekā 1000 m2, ievērojot noteikumu 15. punktu;
  • 3000 cilvēku ārtelpās, 15.2. apakšpunkts.
  • vienai personai telpā tiek nodrošināti ne mazāk kā 4 m2;



​No 17. augusta, ievērojot piesardzību, pasākumos varēs pulcēties lielāks skaits cilvēku.
 

  • iekštelpās vienlaicīgi varēs pulcēties līdz 1000 cilvēkiem,
  • ārtelpās maksimāli pieļaujamais skaits ir līdz 3000 cilvēku.
Reklāma
Reklāma


Skolas pirmajā dienā ieteicams šo pasākumu organizēt ārā vai sporta laukumā, nevis slēgtās telpās. Distancēšanās un pārējie epidemioloģiskie pasākumi ir jāievēro. 12. augustā, notikušajā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē tika arī precizēts, ka distancēšanās vienība skolā ir klase vai skolēnu grupa, un galvenais nosacījums būs, lai nepārklājas grupas un nenotiek drūzmēšanās. Kvadrātmetru nosacījums uz vienu cilvēku skolās nedarbojas. Pašlaik plānots, ka skola sāksies klātienē. 

IZM atgādināja, ka 1., 4., 7. un 10.klasēs 1.septembrī tiks sāktas pakāpeniskas pārmaiņas mācību saturā un pieejā, ieviešot jaunos standartus.