Situācija pasliktinās: Lietuva ziņo par 37 un Igaunija par 14 jauniem Covid-19 gadījumiem

Mūsu kaimiņvalstī Lietuvā pagājušajā diennaktī konstatēti 37 jauni Covid-19 gadījumi, ziņo Lietuvas Veselības aprūpes ministrija. Pašlaik ar šo vīrusu Lietuvā slimo 469 cilvēki.

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 14 cilvēkiem, sestdien paziņojis Igaunijas Veselības departaments.

Visefektīvākais veids, kā novērst vīrusa izplatīšanos, ir ievērot sociālo distancēšanos un valkāt maskas vietā.

FOTO: Shutterstock.com

Visefektīvākais veids, kā novērst vīrusa izplatīšanos, ir ievērot sociālo distancēšanos un valkāt maskas vietā.

Lietuvas šī brīža situācija:

Šobrīd Lietuvā Covid-19 ir apstiprināts 2231 cilvēkam, atveseļojušies 1668, no koronavīrusa valstī kopumā miris 81, bet 13 Covid-19 inficētajiem nāves cēlonis bijis cits, par aktuālo situāciju ziņo Lietuvas institūcijas. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

 

29 no jaunajiem gadījumiem konstatēti Kauņas rajonā, 4 Viļņas, 3 Klaipēdas, bet viens saslimušais ir Panevēžas rajona iedzīvotājs, vēstī Lietuvas mediji.

 

10 no sasirgušajiem, pēc sākotnējās informācijas, ir inficējušies pēc kontakta ar Covid-19 slimnieku, sešu personu inficēšanās apstākļi vēl nav noskaidroti. Vēl 17 saslimšanas gadījumi ir saistīti ar vīrusa uzliesmojumu Kauņas transporta uzņēmumā, no kuriem pirmais ir bijis ieceļotājs no Ukrainas, un viņš attiecīgi inficējis pārējos. 

 

Turklāt pagājušajā diennaktī Lietuvā konstatēti vēl četri ievestie gadījumi no Polijas, Maltas, Meksikas un Vācijas.

 

Igaunijas šī brīža situācija:

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2147.

 

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 63 cilvēki.

 

Igaunijā kopumā veikti 125 240 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Piektdien veiktas 1405 analīzes.

Reklāma
Reklāma

* Astoņi no jaunajiem Covid-19 gadījumiem reģistrēti Tartu apriņķī, tostarp divi Tartu pilsētā.

* Trīs no šiem gadījumiem saistīti ar naktsklubu "Shooters".

* Pa vienam jaunam Covid-19 gadījumam reģistrēti arī Harju apriņķī, Jegevas apriņķī, Rietumviru apriņķī, Sāremā apriņķī un Pelvas apriņķī.

* Jaunais inficēšanās gadījums Rietumviru apriņķī saistīts ar vīrusa uzliesmojumu Tartu naktsklubā "Vabank".

* Vienā no jaunajiem Covid-19 gadījumiem personas atrašanās vieta nav reģistrēta.

 

Epidemioloģiskās izmeklēšanas gaitā secināts, ka 35 inficēšanās gadījumi ir saistīti ar vīrusa uzliesmojumu "Vabank" un 16 gadījumi saistīti ar "Shooters".

 

Igaunijas Veselības departaments norādījis, ka nākamās divas nedēļas Igaunijā būs kritiskas. To laikā iespējams pakļaut uzliesmojumus kontrolei, ja visi cilvēki rīkosies atbildīgi.

 

Visefektīvākais veids, kā novērst vīrusa izplatīšanos, ir ievērot sociālo distancēšanos un valkāt maskas vietās, kur ir daudz cilvēku, sevišķi iekštelpās, kur nav iespējams ievērot distanci. Departaments norādīja, ka ieteicams vispār izvairīties no pārpildītu vietu apmeklēšanas.

 

Avots: Jauns.lv