Bezē rulete ar svaigām vasaras ogām

Fantastiska un viegla recepte, kas reiz noderēs svētkiem. Receptes autore kulināre, saldummīle un kulināra bloga Annapanna.lv veidotāja Anna. Šo kondotorejas brīnumu Anna Panna iesaka gatavot īsi pirms pasniegšanas, tad tekstūra un garšas aizlidinās jūsu garšu kārpiņas uz 7.debesīm!

Pasakainā bezē rulete ar vasaras ogām

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pasakainā bezē rulete ar vasaras ogām


Bezē rulete

Ruletei:

  • 4 olas baltumi
  • 250g cukurs
  • 1/2 tēj.k. Dr.Oetker vanilīns cukurs

Krēmam:

  • 250g Mascarpone
  • 100g saldais krejums
  • 1-2 ēd.k. pūdercukurs ( pēc garšas)
  • ogas vai ievārijums

 

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana
Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Bļodā puto olasbaltumus. Pamazām pievieno cukuru un puto līdz cukurs pilnībā izkusis. Olbaltumu smērē uz cepamās pannas kas noklāta ar cepamo papīru. Izlīdzini to.
Liec cepties krāsnī uz 12 minūtēm, pēc tam pamazini temperatūru uz 160 grādiem un cep vēl 10 minūtes. Pēc cepšanas bezē plāksnei uzreiz pārklāj pāri dvieli un ļauj atdziest. pēc tam apgriež otrādāk, ar cepamo papītu uz augšu.
Tikmēr pagatavo krēmu. Mascarponi samaisi kopā ar pūdercukuru un saldo krējumu. Saputo līdz izveifojies viendabīgs krēms.
Kad rulete atdzisusi, tai noņem cepamo papīru, pāri smērē krēmu, saber odziņas vai ievārijumu un rullē ciet. Pārber ar pūdercukuru.

 

Sastāvdaļas