Sēņu un tomātu salāti ziemas krājumiem. Recepte

"Šī recepte ir pūrā no mana tēta. Sēnes tomātos ir garda uzkoda vai papildinājums pie dažādiem ēdieniem, bet draugi mēdz tās ēst arī tāpat - ar lielu karoti," Mammamuntetiem.lv teic sēņu konservu gatavotāja Romēna Namniece, LOR Klīnikas vadītāja, logopēde un arī atpūtas vietas Brāļtīrumi saimniece - tieši Brāļtīrumos tiek lasītas sēnes ziemas krājumiem.

Man vislabāk garšo, ja šajos salātos liek bērzlapes, bet tās iepriekš ir jānovāra. Baltie, apaļie, kraukšķīgie podiņi tomātos ir super! teic sēņu konservu gatavotāja Romēna Namniece.

FOTO: Shutterstock.com

"Man vislabāk garšo, ja šajos salātos liek bērzlapes, bet tās iepriekš ir jānovāra. Baltie, apaļie, kraukšķīgie podiņi tomātos ir super!" teic sēņu konservu gatavotāja Romēna Namniece.

"Man vislabāk garšo, ja šajos salātos liek bērzlapes, bet tās iepriekš ir jānovāra. Baltie, apaļie, kraukšķīgie podiņi tomātos ir super! Kopumā šiem salātiem der visas sēnes - arī beciņas, piemēram, mazās sviesta beziņas, apšu kungi, baravikas. Nederēs visas rūgtās: alksnenes, cūcenes utt.," ieteikumos dalās Romēna Namniece.

Savukārt gatavošanā viņa rosina paļauties katram uz savu gaumi: "Vienam garšo saldākas, citam ne tik saldas sēnes, tāpēc garšvielas ir jāliek nevis pēc manām norādēm, bet pēc katra garšas izjūtas. Es ievērojot šādu proporciju - 2 daļas sēnes un 1 daļa tomātu. Pārējais tātad pēc garšas." 

Kopumā šiem salātiem der visas sēnes - arī beciņas, piemēram, mazās sviesta beziņas, apšu kungi, baravikas. Nederēs visas rūgtās: alksnenes, cūcenes.

Sastāvdaļas:
2l notīrītas sēnes (ja bērzlapes, tad iepriekš jānovāra)
1L sagriezti tomāti
100ml - 9% etiķis
200g cukurs
2gab ķiploki
2ēdam.k sāls
Krustnagliņas, pipari, laura lapas, kanēļa standziņa pēc izvēles.

Gatavošana:
1) Sagrieztus tomātus ieliek katlā. Pasautē, kamēr atdalās sula. 
2) Pieber sēnes un visas garšvielas. No vārīšanās brīža pavāra 30min. 3) Karstas pilda burkās, glabā vēsā vietā. 

Sēņu konservēšana

Reklāma
Reklāma

Lai garšo! 

 

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti