Vasarā nav beigusies! Augustā gaidāmas saulainas un karstas dienas

Šis mēnesis Eiropas lielākajā daļā, tai skaitā Latvijā, gaidāms saulaināks, sausāks un siltāks par augusta normu, liecina Eiropas Komisijas Kopīgā pētniecības centra publicētās prognozes.

 

Photo by paul voie from Pexels

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Photo by paul voie from Pexels

Uz Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra datiem balstītās prognozes vēsta par gaidāmu noturīgu anticiklonu. Tā ietekmē šomēnes gaidāms liels skaits saulainu, siltu un pat karstu dienu. Lielākais karstums prognozēts mēneša pirmajā pusē Eiropas dienvidrietumu un centrālajā daļā.

Latvijā, sākot ar 5.augustu, laiks būs lielākoties saulains, tomēr augs gubu mākoņi, kas vietām nesīs īslaicīgu lietu, dažkārt arī pērkona lietusgāzes. Gaisa temperatūra šīs nedēļas nogalē pakāpsies līdz +23..+28 grādiem, un arī nākamajās nedēļās vidējā gaisa temperatūra gaidāma virs normas.

Jūlijs Latvijā bija grādu vēsāks nekā ierasts, bet 2020.gads pagaidām saglabā siltākā gada titulu. Janvāris bija vissiltākais Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē, februāris un jūnijs - otrais siltākais, savukārt šā gada marts bija sestais siltākais kopš novērojumu sākuma 1924.gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Reklāma
Reklāma