Māmiņu atsauksmes par Philips Avent elektrisko krūts piena pumpi. Iepazīsties ar rezultātiem!

Piena pumpīšu pieredze māmiņām nudien mēdz būt krasi atšķirīga. Šoreiz mammas testēja Philips Avent elektrisko piena pumpi ar dabīgas kustības tehnoloģiju ātrākai piena plūsmai, klusu motoru, atmiņas funkciju un citām inovācijām. Vai piena pumpis patiešām attaisno solīto - lasi divu māmiņu pieredzi!

Foto: Tija Briede

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Tija Briede

Lindas atsauksme

Jau pirms bērniņa piedzimšanas biju iegādājusies elektrisko piena pumpīti no internetveikala un biju to izmantojusi piena rezervju uzkrāšanai. Bet trīs mēnešus vēlāk radās iespēja izmēģināt arī jauno Philips Avent piena pumpi.

Droši varu teikt, ka Philips Avent pumpis sūc ātrāk un maigāk, kā arī krūts uzgalis pielāgojas manām pozu maiņām. Ikdienā arī ļoti noder tas, ka šis piena pumpītis pats atceras pēdējos iestatījumus, līdz ar to nav jātērē tik dārgais laiks, lai pielāgotu tos no jauna un noregulētu īsto plūsmas ātrumu.

Kopumā ar Philips Avent produktu esmu ļoti apmierināta. Pavisam nesen bija radusies arī nepieciešamība pēc ātras un efektīvas piena atslaukšanas, jo pirmo reizi pēc bērniņa piedzimšanas viena devos ārpus mājas, lai satiktos ar draudzenēm. Tikmēr tētis palika mājās ar mazo un, izmantojot Philips Avent komplektam pievienoto pudelīti ar plato knupīti, lieliski tika galā arī bez manis.

Foto: Linda Puncule

Rekomendēju Philips Avent piena pumpi iegādāties jau pirms bērniņa nākšanas pasaulē, lai laicīgi varētu uzkrāt piena rezerves. Tas ne tikai ļaus mazajam baudīt tuvības brīžus ar tēti, bet arī mums pašām nedaudz atslēgties no ikdienas, lai ar jaunu sparu atgrieztos un priecētu visu ģimeni.

 

Tijas atsauksme

Pirmā saskarsme ar piena pumpīšiem man bija pirms nepilniem diviem gadiem, kad dažādu iemeslu dēļ uz laiku pārgāju uz jaukto barošanu – atslaucu savu pieniņu, un trūkstošo daudzumu devu maisījuma veidā.

Pirmo izmantoju kādu manuālo piena pumpi, taču jau pēc dienas šis izmēģinājums beidzās ar asarainām ziņām vīram, ka nespēju atslaukt tik daudz, cik nepieciešams mazajam. Tad nu ar steigu iegādājāmies kādu Ķīnas “no-name” elektrisko pumpi, bet arī ar šo regulāri atslaucot pieniņu, tas nepietika, lai apmierinātu dažas nedēļas vecās meitiņas ēšanas prasības. Lielā stresa, negulēto nakšu un vispārīgā noguruma dēļ atslaukt izdevās vien 60 ml no abām krūtīm kopā.

Liels un patīkams bija mans pārsteigums, kad, pirmo reizi testējot Philips Avent pumpīti pusstundu pēc jaundzimušā barošanas 10 minūšu laikā izdevās atslaukt 60ml. Piebildīšu, ka mazulim šajā brīdī bija vien 3 nedēļas, tādēļ “tukšai” krūtij šis bija pat ļoti feins daudzums, nesalīdzināms ar iepriekšējo rūgto pieredzi. Pieniņš sāka pildīties jau minūtes laikā stimulēšanas režīmā. Pirmajai reizei 10. atslaukšanas līmenis šķita vispiemērotākais – ne par stipru, tieši tāds, lai nejustu, ka krūts tiek pumpēta, un varētu netraucēti skatīties fonā seriālu. Taču arī visspēcīgākais režīms nebija neizturami stiprs, bet vajadzību pēc tā regulārai atslaukšanai nejutu.

Cita atslaukšanas reize sakrita ar zobārsta apmeklējumu. Zobārste iesaka pēc apmeklējuma nākamo piena “porciju” izliet, jo pieniņš narkozes dēļ var būt rūgts un mazulim negaršot. Man par prieku mazulis bija aizmidzis neilgi pēc manas atgriešanās no vizītes, tādēļ veiksmīgi izdevās pilnībā iztukšot abas krūtis ar pumpīša palīdzību. Un tik ļoti žēl (īpaši iepriekšējās pieredzes dēļ, kad raudāju, kad izdevās atslaukt vien 30, 40 ml no “pilnām” krūtīm) nācās izlietnē izliet 150 ml! Fantastiski. Šī pieredze arī izkliedēja manas šaubas par to, vai šoreiz mazulis saņem pietiekoši daudz piena.

Kopumā varu teikt tikai to labāko par šo pumpīti. Patīkami, ka pumpītis “atceras” iepriekš izmantotos režīmus, kas ļauj nedomāt par procesu un to, kad vajadzētu pārslēgties uz nākamo režīmu. Iekārta ir pietiekoši klusa, lai netraucētu tai pat istabā gulošo mazuli atslaukšanas laikā. Vienīgais, ko vēlētos, lai vēl vairāk uzlabotu šo konkrēto pumpīti – iespēja pumpēt, nepievienojot pumpīti elektrībai. Citādāk – noteikti ieteiktu šo pumpīti citām.

Šo pumpīti redzu kā lielisku palīgu piena bankas veidošanai, kā arī reizēm, kad mammai ir vajadzīgas brīvas pāris stundas – lai atstātu mazulim nepieciešamo pieniņu.