Gurķu sula nav tikai ūdens. Kāds labums no tās lietošanas uzturā

Ir gurķu laiks! Tos, kurus neapēd salātos, aukstajā zupā vai nesabāž burkās, var izmantot gurķu sulas izspiešanai. Domā, ka tas ir tikai tukšs ūdens? Nekā nebija. Tas gan ir ūdens, bet ļoti īpašs. 

Gurķu sula nav tikai ūdens. Kāds labums no tās lietošanas uzturā

FOTO: Shutterstock.com

Gurķu sula ir efektīvs līdzeklis, kas noder saprātīgas diētas ievērošanas laikā un svara nomešanas procesā.

 

Gurķu sulas sastāvs

Reklāma
Reklāma

94% gurķa veido ūdens. Tā vērtība ir augstāka nekā vienkārši dzeramajam ūdeni. Gurķu sula uzlabo vielmaiņu un bioķīmiskos procesu organismā, veicina organisma attīrīšanos un svara samazināšanos.

Turklāt ar gurķu sulas palīdzību varat atjaunot normālu gremošanu trakta darbību un uzlabot ķermeņa vispārējo tonusu. Papildus ūdenim gurķis satur arī daudzas citas noderīgas vielas. Tas ir bagāts ar PP un B vitamīniem, biotīnu, askorbīnskābi, retinolu un tokoferolu. Gurķu sastāvā ir arī ēteriskās eļļas (tas ir tā patīkamās atsvaidzinošās smaržas noslēpums). Gurķi ir bagāti arī ar tādām vielām kā sērs, jods, silīcijs, fosfors, dzelzs, kalcijs, magnijs, hlors un kālijs.

Dzert gurķu sulu ieteicams ne tikai svara zaudēšanai, bet arī kā profilakses līdzekli, ja ir gremošanas traucējumi, problēmas ar sirdi un augstu asinsspiedienu. Iespējams, ka šo veselības problēmu iemesls ir nātrija un kālija līdzsvara problēmas, kuras dabīgā ceļā var risināt tieši ar gurķu sulu. Tā organismā nodrošina nepieciešamo kāliju un vienlaikus ar urīnu izvada nātriju, ja tā ir par daudz.

Saistītie raksti