Kraukšķīgās kabaču šķēlītes korejiešu gaumē

Asie kabacīši korejiešu gaumē – sezonas hits.
Pikantāka vasaras uzkoda.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pikantāka vasaras uzkoda.

Sastāvdaļas: 

  • Kabači – 500g
  • Burkāni – 200g
  • Sāls – 1 tējk.
  • Eļļa – 50ml
  • Sezama sēklas – 1 tējk.
  • Ķiploki – 4 daiviņas
  • Citronu sula – 1 ēd. kar.
  • Sarkanie pipari malti – 0,5 tējk.
  • Paprika – 1 tējk.
  • Medus – 2 tējk.
  • Sojas mērce – 1 ēd. kar.


Pagatavošana: 

Kabačus sagriež šķēlītēs pēc iespējas plānākās, ieteicams jaunie, lai nav sēklu. Ja ir lieli kabači, tad griež pusapļos un izņem sēklas. Kabaci liek dziļā bļodā un apber ar sāli, kārtīgi apmaisa un ļauj pastāvēt 30 minūtes. Burkānu nomizo un sagriež salmiņos. Ja ir speciāla rīve, tad var rīvēt uz rīves. Burkānus liek atsevišķā traukā un uzber šķipsniņu sāls, apmaisa un atstāj uz 30 minūtēm.
 

Reklāma
Reklāma

 
Notīra ķiplokus un izspiež caur ķiploku spiedi, pievieno ķiplokiem sojas mērci, citronu sulu un medu. Samaisa un pievieno piparus un papriku, samaisa. Nospiež un nolej lieko mitrumu no kabačiem. Tāpat izdara ar burkāniem. Burkānus samaisa ar kabačiem. Pielej dārzeņiem aromātisko mērci. Pannā uzsilda eļļu un pievieno uzkodai. Visu kārtīgi samaisa, pievieno sagrieztus zaļumus, samaisa un liek ledusskapī uz 20 minūtēm. Pirms pasniegšanas uzkodu dekorē ar sezama sēkliņām. Labu apetīti! 

Saistītie raksti