Vīrusa Covid-19 izplatību Eiropā veicina jaunieši, uzskata PVO

Covid-19 inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu Eiropā visvairāk veicina jaunieši. Tā uzsvērusi Pasaules Veselības organizācija (PVO), aicinot valdības mēģināt vairāk uzrunāt jaunāko sabiedrības daļu, vēsta ziņu raidījums "Panorāma". 

FOTO: Shutterstock.com

Jauniešiem steidzot izmantot vasaras sniegtās izklaides iespējas, drošības pasākumi diemžēl paliek novārtā. Tā intervijā "BBC Radio 4" atzinis PVO Eiropas reģionālas nodaļas direktors Hanss Klūge.

Viņš uzskata, ka amatpersonām ir jāprot labāk izskaidrot jauniešiem Covid-19 riskus, jo tieši šī sabiedrības daļa pašlaik negatīvi izceļas vīrusa izplatīšanās statistikā. PVO arī atgādināja, ka atsevišķas piesardzības normas vēl ilgi būs neatņemama ikdienas sastāvdaļa.

"Mums būs kopīgiem spēkiem jāizdomā, kā izskatās mūsu jaunā normalitāte. Fiziska distancēšanās būs norma. Tāpat kā masku valkāšana, kur tas nepieciešams. Pilnīgi normāli būs zināt, kur vīruss atrodas katru dienu vietās, kur mēs dzīvojam, strādājam un gribam ceļot. Un tā būs daļa no tā, kā mēs atradīsim ceļu uz priekšu, saglabājot balansu starp zemu vīrusa izplatīšanos un ikdienas aktivitāšu atsākšanu," uzsvēra PVO infektoloģe Marija Van Kerhove.

Eiropas Savienībā pašlaik augstākie saslimšanas rādītāji – ap diviem tūkstošiem dienā – joprojām ir Spānijā, taču pašlaik īpaši negatīvi izceļas arī Rumānija, kur jau nedēļu katru diennakti inficēto skaits pārsniedzis tūkstoti.

Reklāma
Reklāma

Kopējais konstatētais ar Covid-19 inficēto skaits Eiropā pašlaik pietuvojies trīs miljoniem, lielākā daļa saslimušo pašlaik ir izveseļojušies. Aptuveni astoņsimt tūkstoši Covid-19 inficēto reģistrēti Krievijā, bet ap 300 tūkstošiem Spānijā un tikpat  – Lielbritānijā.
 

Visu ziņu var izlasīt portālā LSM.lv