Kā tīrīt atkārtoti izmantojamo ūdens pudeli? Ja to regulāri netīri, tā var izraisīt dažādas veselības problēmas

Atkārtoti lietojamās ūdens pudeles ir dabai draudzīgākas, arī stilīgākas nekā plastmasas pudeles, kā arī labāk rūpējas par tavu veselību un hidratāciju (jo no skaistas un ērtas pudeles tā vien gribas biežāk padzerties). Jāpiebilst, ka, labākas tavai veselībai tās ir tikai tad, kad ir tīras.

Neatkarīgi no tā, vai ūdens pudele ir no nerūsējošā tērauda, plastmasas (ne vienreiz lietojamā) vai izgatavota no kāda cita cieta materiāla, ir svarīgi to iztīrīt katras dienas beigās.

FOTO: Shutterstock.com

Neatkarīgi no tā, vai ūdens pudele ir no nerūsējošā tērauda, plastmasas (ne vienreiz lietojamā) vai izgatavota no kāda cita cieta materiāla, ir svarīgi to iztīrīt katras dienas beigās.

Ja ūdens pudele netiek regulāri tīrīta, arī tajā savairojas mikrobi un baktērijas. Un, ja esam pavisam godīgi, tad daudzi no mums netīra savas ūdens pudeles pietiekami bieži. Cik bieži tad tā jātīra? -Katru dienu, ja tā tiek izmantota ikdienišķi. Turklāt tas nemaz nav pārlieku laikietilpīgi vai sarežģīti.

Neatkarīgi no tā, vai ūdens pudele ir no nerūsējošā tērauda, plastmasas (ne vienreiz lietojamā) vai izgatavota no kāda cita cieta materiāla, ir svarīgi to iztīrīt katras dienas beigās. Baktērijas var uzkrāties ūdens pudelē, kurā ir mitra vide. Taču par pudeles iztīrīšanu netiek uzskatīta vienkārša izskalošana.

Tā kā ūdens pudelē vienmēr ir mitra vide, tad baktērijām ir iespēja savairoties un attīstīties, kas var izraisīt sliktu dūšu, vemšanu un caureju.

Tīrot pudeli, noteikti neaizmirsti arī par tās korķi. Pavisam dziļai attīrīšanai var izmantot pudeļu birstīti vai zobu birsti, lai to attīrītu.

 

Ikdienišķai tīrīšanai: mazgā savu ūdens pudeli vismaz reizi dienā. Piepildi to ar siltu ūdeni un piepilini trauku mazgājamo līdzekli. Izmantojot pudeļu birsti, noskrubē tās malas iekšpusē un pudeles apakšu. Neaizmirsti iztīrīt arī pudeles ‘’kakliņu’’ un maliņas, pie kurām liekam lūpas. Kārtīgi izskalo.

Pudelei ļauj nožūt uz papīra dvieļa vai tīra trauku dvieļa, lai arī izmazgātā pudelē no slapjuma nesāk veidoties baktērijas. Kamēr tā žūst, neliec virsū korķi.

Reklāma
Reklāma

Ja pudele ir piemērota mazgāšanai trauku mašīnā (pārbaudi firmas norādījumus par šo), liec to mazgāties karstā ūdenī.

Lai padziļinātāk iztīrītu ūdens pudeli, līdz pusei piepildi to ar etiķi, tad pievieno aukstu ūdeni. Atstāj uz nakti un nākamajā dienā izskalo vai izmazgā trauku mašīnā.

Pavisam vienkāršai tīrīšanai: iepildi pudelē nedaudz trauku mazgājamā līdzekļa un ielej karstu ūdeni. Uzliec tai vāciņu un kārtīgi sakrati. Pēc tam izmazgā korķi un pašu pudeli, novietojot uz papīra dvieļa nožūt.

 

Informācija no RealSimple un Health