Tomēr nebūs jāievēro divu metru distance bērnudārzos starp gultām

Divu metru distance starp bērnu gultiņām pirmsskolas izglītības iestādēs nebūs jāievēro, informē Izglītības kvalitātes valsts dienestā. Tas esot pārpratums, kas radies pašreiz spēkā esošo vadlīniju dēļ. Tajās šāda rekomendācija tiešām ir iekļauta. Pašreizējā redakcijā uz bērnu dārziem attiecas grupiņu nošķiršana un kārtība, kādā bērns jānogādā dārziņā, ziņo Lsm.lv. Nākamnedēļ šo noteikumu projektu skatīs Ministru kabinetā.

FOTO: Shutterstock.com

Šonedēļ sociālajos tīklos varēja vērot gan vecāku, gan pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieku sašutumu par Izglītības un zinātnes ministrijas it kā noteikto prasību bērnudārzos ieturēt divu metru distanci starp bērnu gultiņām. Pārsvarā cilvēki diskutēja par to, vai dārziņos pietiks vietas, lai šādu prasību izpildītu. Izrādās, tas bijis pārpratums, informē Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD).

"Pāpratums, visticamāk, ir radies tāpēc, ka šobrīd spēkā esošajās vadlīnijās, ko pirms diviem trīs mēnešiem izstrādājusi Veselības ministrija, parādās šāds ieraksts par diviem metriem starp gultiņām. Bet šobrīd, lai mazinātu tās šaubas, ne MK noteikumi, ne to anotācija neparedz šādu noteikumu ieviest, kas būtu jāievēro visām pirmsskolas izglītības iestādēm. Arī vadlīnijās šī brīža redakcijā nav tādas lietas, ka būtu jāievēro divi metri starp gultiņām. Turklāt, vadlīnijām ir tikai rekomendējošs raksturs," pauda IKVD Uzraudzības departamenta direktors Juris Zīvarts.

Vadlīnijās par mācību procesa organizēšanu bērnu dārzos iekļauta grupiņu savstarpēja nošķiršana un noteikumi, kā bērnu nogādāt pirmsskolā. Pašiem darbiniekiem būs jāseko līdzi, lai nebūtu lieka drūzmēšanās. Bet divu metru distance vienas grupiņas ietvaros nebūs jāievēro, raksta Lsm.lv.

Noteikumu projektu par mācību procesa organizēšanu nākamnedēļ skatīs valdība, pēc tam tas būs pieejams plašākai apskatei.

Reklāma
Reklāma

 

Pilns publikācijas teksts pieejams Lsm.lv