Mans puisis mīlējoties neizdveš ne skaņu – vai tas ir normāli?

"Mans puisis vienmēr ar seksu nodarbojas klusumā. Vēlos uzzināt, vai tas ir normāli. Gribu, lai viņš jūt, ka var izbaudīt mīlēšanos. Kā man viņu iedrošināt vienkārši atslābināties un būt viņam pašam?" vietnes Theguardian.com attiecību lapā vaicā kāda jauna sieviete. Uz viņas jautājumu atbildi sniedz psihoterapeite Pamela Stīvensone Konlija (Pamela Stephenson Connolly).
Arī tā mēdz būt

FOTO: Shutterstock.com

Arī tā mēdz būt

"Esmu kopā ar savu draugu jau apmēram 10 mēnešus un nekad neesmu bijusi laimīgāka. Vienīgais – es jūtos nedaudz neērti guļamistabā ar viņu, salīdzinot ar to, kā esmu jutusies iepriekšējās attiecībās. 

Galvenais jautājums ir tāds, ka seksa laikā viņš nekad neizdveš ne skaņu. Pilnīgs klusums.

Esmu mēģinājusi pajautāt, kas viņam patīk, un viņš vienmēr no atbildes ir izvairījies. Tas man liek justies tā, it kā es nebūtu viņam pietiekami laba. 

Es taču nevaru darīt kaut ko, lai izpatiktu viņam, ja nezinu, kas viņam patīk! Vienīgais, viņš man ir atklājis, ka nav bijis pārliecināts par seksu savās iepriekšējās attiecībās, daudzas reizes ir ticis atstumts. Prātoju, vai tam ir kāds sakars ar šo. 

Un tomēr – vai tas ir kaut kas tāds, par ko vīrieši neizdveš ne skaņu aiz labsajūtas un pat nesarunājas seksa un priekšspēles laikā?

Kad runājam par intīmām tēmām, es vienmēr saku, ka vēlos, lai viņš kopā ar mani justos mierīgs un pārliecināts par sevi. Es zinu, ka to ir vieglāk pateikt nekā izdarīt... Bet es patiešām gribu palīdzēt savam puisim sajust, ka viņš var justies brīvi un baudīt seksu. Piebildīšu, ka viņam vienmēr ir ejakulācija, tāpēc, domājams, kaut ko es tomēr daru pareizi."

 

Reklāma
Reklāma

Psihoterapeites atbilde: "Daži vīrieši uzskata – viss, kas attiecas uz seksu, ir jāpatur pie sevis"
Tavs draugs jau ir dalījies savā pašpārliecinātības trūkumā un bailēs no noraidījuma. Tātad varam pieņemt, ka viņam būs vajadzīgs kāds laiks, lai seksuālās tuvības laikā kļūtu mazāk satraukts. Erotiskā ziņā viņš ir atsaucīgs pret tevi, bet viņam ir jātiek pāri savai spriedzei, lai sasniegtu kulmināciju, un tas nav viegli. Un, iespējams, arī tev pašai trūkst pārliecības, ka viņam fiziski patīc, un tu meklē pazīmes, ka viņš patiešām ir apmierināts. Vienkārši nomierinies. Nespied viņu kaut ko darīt.

Ja teiksi: “Centies atslābināties,” tas tikai padarīs situāciju viņam vēl neērtāku. 

Labākais, ko vari darīt – ir viņu uzslavēt. Un iedrošināt pat par sīkām lietām, kuras viņš dara, tevi iepriecinot. Paud savu prieku. Tas nepārprotami vairos viņa seksuālo pašpārliecinātību, un galu galā viņš seksuālo tuvību izbaudīs pamatīgāk un dziļāk.

 

Atceries – lai arī daži vīrieši vārdos pauž savu satraukumu, vairums tomēr ir iemācīti visu, kas attiecas uz seksu, paturēt pie sevis, apspiest visas baudas izpausmes un klusēt. Neuztver to personiski!

Saistītie raksti