Slēgta satiksme Tērbatas ielā, no 17. jūlija ielu atvēlēs gājējiem

Jau no 15. jūlija uz veselu mēnesi transportlīdzekļu satiksmei slēgta gandrīz visa Tērbatas iela Rīgā. Ielu atvēlēs gājējiem, tirgotājiem, kā arī kultūras pasākumiem. Tas nozīmē, ka uz ielas nedrīkstēs arī novietot automašīnas un gaidāmas izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā.

Tērbatas iela veselu mēnesi pārtaps par Rīgas pilsētas vasaras ielu

FOTO: Shutterstock.com

Tērbatas iela veselu mēnesi pārtaps par Rīgas pilsētas vasaras ielu

Iela satiksmei slēgta posmā no Elizabetes ielas līdz Matīsa ielai, kā arī no Matīsa ielas līdz iebrauktuvei Vidzemes tirgū. Transportlīdzekļi to drīkstēs tikai šķērsot un vienīgi krustojumos. Jāuzsver, ka ceļu satiksmes noteikumi tur noteikti paliek spēkā, un gājējiem, arī riteņbraucējiem ir jāskatās, kāda gaisma deg luksoforā.

Slēgs arī visas uz ielas esošās autostāvvietas.

“Es staigāju gan ar kājām, gan ar mašīnu braucu, un mani tas netraucē. Gan jau tiksim galā,” saka rīdziniece Sņežana.

“Es esmu tikai par! Man liekas, ka tas varētu būt interesanti, arī izliktās lampiņas, uzreiz iela izskatās daudz mājīgāka,” saka rīdzinieks Artūrs.

Reklāma
Reklāma

“Mājīgāk būtu un klusāk. Tās mašīnas šeit tiešām braukā ļoti. Apnīk. Jā,” norāda rīdziniece Marija.

Izņēmumi attieksies uz piegādes transportu, kam jāpiekļūst veikaliem vai, piemēram, kādiem citiem uzņēmumiem. Arī Tērbatas ielā dzīvojošie ļaudis ar savu personīgo auto drīkstēs no piemājas pagalmiem izbraukt uz ielas un prom no ielas, un vēlāk šajā ielā arī atgriezties.

No portāla: www.lsm.lv