Svētdien, 26.jūlijā, ģimenes aicinātas uz radošu pasākumu - Rīdzinieku svētdiena

Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” iniciatīva izglītībā “Ziedoņa klase” kopā ar Latvijas vecāku organizāciju “Mammamuntetiem.lv” aicina ģimenes uz Rīdzinieku svētdienām 19. un 26. jūlijā Sporta 2 kvartālā, Rīgā. Ģimenēm ar bērniem būs iespēja no plkst. 11.00 līdz pat plkst. 14.00 piedalīties dažādās radošās un izglītojošās aktivitātēs.

Ģimenes aicinātas uz Rīdzinieku svētdienām radoši pavadīt brīvdienu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ģimenes aicinātas uz Rīdzinieku svētdienām radoši pavadīt brīvdienu

“Rīdzinieku svētdienas” ir ģimenēm paredzēta notikumu programma, kas vecākiem un bērniem dos iespēju jēgpilni pavadīt laiku divās jūlija svētdienās. “Sadarbība ar Latvijas vecāku organizāciju mums ir ļoti svarīga. Laimīgi vecāki ir laimīgas ģimenes sākums. Mēs vēlamies iedvesmot vecākus un bērnus ar dažādām radošajām darbnīcām, spēlēm un jēgpilnām sarunām par ģimenes piederību pilsētai,” stāsta “Ziedoņa klases” vadītāja Elizabete Pavlovska. 

 

 

Ģimenēm ar bērniem būs iespēja no plkst. 11.00 līdz pat plkst. 14.00 piedalīties dažādās radošās un izglītojošās aktivitātēs.

 

Ikviens pasākuma viesis varēs spēlēt foto orientēšanās spēli, kura ļaus iepazīt radošo Sporta 2 kvartālu. Savukārt sadarbībā ar “Kartupeļu Lauka Radio” notiks prāta spēles visai ģimenei un auduma maisiņu apgleznošana ar kartupeļiem. Organizācijas “Mammamuntetiem.lv” komanda aicinās apmeklētājus piedalīties vasaras plenērā un mazuļu pirmo glezniņu veidošanā, izmantojot bērniem draudzīgas krāsas. Pasākumā būs pieejams arī atpūtas un bērnu pārtīšanas stūrītis.

 

Darbnīcā - vasaras plenērā "Kas Rīgā notiek?" būs fragmentāru vizuālo stāstu izveide aplikatīvā tehnikā. 

Kolāžas materiālu pirmavots ir dažādu mākslas, fotogrāfijas  un periodikas attēli, ko meistarklases apmeklētāji varēs kombinēt izmantojot  kontrolētās nejaušības paņēmienu, tā veidojot neredzētu fantāzijas pasauli.

Darbnīcas process brīvā un nepiespiestā formā piedāvā bērniem iepazīties ar mākslas vēsturi un glezniecības tehnikām. Darbnīcas vada apvienība “Es Te Biju”.

Reklāma
Reklāma

 

 

Paši mazākie apmeklētāji ar vecākiem varēs veidot savas pirmās glezniņas, izmantojot bērniem draudzīgas krāsas. Pasākumā būs pieejams arī atpūtas un bērnu pārtīšanas stūrītis.

 

 

“Atbalstām un priecājamies par saturīgajām aktivitātēm, kuras aicina ģimenēm pavadīt laiku kopā un vairo mūsu ikkatra labjūtu. Bijušajā saldumu fabrikas teritorijā – tagadējā Sporta 2 kvartālā - esam labiekārtojuši iekšpagalmu un redzam, ka tas kļūst par arvien iecienītāku vietu gan dažādiem notikumiem, gan nesteidzīgai līdzi paņemtās maltītes baudīšanai atpūtas zonās.

Paralēli “Rīdzinieku svētdienām” aktivitātēm kvartālā ir iespēja apmeklēt arī vairākas izstādes Laikmetīgajā mākslas centrā “Kim?” un galerijā “Happy Art Museum,“ stāsta Sporta 2 kvartāla pārstāve Baiba Bože.

Plašāka informācija par pasākumiem “Ziedoņa klases” Facebook lapā šeit.. Visas “Rīdzinieku svētdienu” norises ģimenēm pieejamas bez maksas.

Projekts līdzfinansēts Rīgas domes, Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.