2020. gada aktuālākās bērnu apģērbu tendences

Ikviens vecāks vēlas, lai viņu bērns justos ērti un savā ziņā arī izskatītos labi. Diemžēl bērnu apģērbu tendences mainās daudz straujāk, nekā pieaugušo apģērbu tendences, tādēļ ir sarežģīti izsekot tām līdzi un ievērot tās.

Līdz šim nebija pieņemts, ka bērnu apģērbi ir melnos toņos, taču šogad dizaineri pārkāpuši visus standartus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Līdz šim nebija pieņemts, ka bērnu apģērbi ir melnos toņos, taču šogad dizaineri pārkāpuši visus standartus.

Esam apkopojuši 2020. gada aktuālākās bērnu apģērbu tendences. Lai spētu nodrošināt, ka Jūsu bērns vienmēr ir moderns un gaumīgi ģērbts, turpiniet lasīt šo rakstu!

 

Dzimuma neitrāls apģērbs (gender-neutral)

Mainoties un attīstoties dažādām nozarēm, bērnu aizstāvji arvien biežāk iestājas par bērnu tiesībām un to, lai netiktu ierobežotas bērnu izvēles iespējas un identitāte. Līdz ar to, arvien populārāks kļūst dzimuma neitrāls apģērbs. 

 

Bērnam jāļauj patstāvīgi izlemt, kāda stila apģērbu viņš vēlas nēsāt! Pašreiz tiek aktualizēts tas, lai, ģērbjot bērnu, vecāki izvairītos no jebkādiem stereotipiem, un gender-neutral apģērbs to nodrošina. Mūsdienās vairs nav aktuālas tādas normas kā rozā ir meiteņu krāsa, savukārt zila – zēnu, tādēļ daudzi apģērbi marķēti ar uzrakstu ‘’unisex’’ jeb piemērots abiem dzimumiem.

 

Militārais stils

Vēl viena tendence, kas bērnu apģērbu modi pārņēma lēnām, taču pārliecinoši – militārais stils. Haki krāsas bikses, kamuflāžas vestes un jakas, tumši brūni bērnu apavi. Militārā stila ietvaros bērnu apģērbi tiek ražoti zemes krāsās, un, lai nedaudz izceltu vienmuļās zemes krāsas, tās var gaumīgi papildināt ar rozā, ziliem un dzelteniem aksesuāriem. 

 

Sportiskais stils

Šogad vairāk kā citus gadus var novērot, kā dažādi bērnu apģērbu zīmoli popularizē sportisko apģērbu stilu. Arvien biežāk tiek runāts par to, ka apģērbam jābūt pēc iespējas ērtākam, īpaši, ja runa ir par bērniem. Patiesībā šī tendence nav jauna – tā aizgūta no 90. gadiem un, šķiet, ka tā vairs netiks aizmirsta. 

Sportiskā stils apģērbs vairs nav paredzēts tikai sporta nodarbībām – tas kļuvis par normu. Tomēr esiet uzmanīgs – sportisks stils ne vienmēr nozīmē sporta tērpu, bet gan dažādus sportiskus apģērba elementus. 

 

Bērnam jāļauj patstāvīgi izlemt, kāda stila apģērbu viņš vēlas nēsāt! Pašreiz tiek aktualizēts tas, lai, ģērbjot bērnu, vecāki izvairītos no jebkādiem stereotipiem, un gender-neutral apģērbs to nodrošina.

 

Tautiski elementi

Arvien vairāk bērnu apģērbu dizaineru iedvesmojas no tautas tērpiem, kuriem tiek pievienotas mūsdienīgas detaļas. Arī šī tendence nav nekas jauns – tā aizgūta no 60. gadiem, kad visā pasaulē bija populārs hipiju stils. Tagad šis stils pārņēmis veikalu plauktus un daudzu bērnu garderobi. Ziedu izšuvumi, ģeometriski raksti.. Jo krāsaināk – jo labāk!

 

Metāliski toņi

Metāliski toņi atsvaidzina līdz šim vienmuļo un šķietami garlaicīgo bērnu garderobi. Sudraba un zelta elementu kurpes un apģērbs šogad pieejams ikvienā bērnu apģērbu veikalā. Mirdzošas sandales, spīdīgas jakas, zelta sprādzes uz biksēm un kleitām, zelta un sudraba  somas. Šobrīd bērnu modē ir aktuāls jebkas, kas spīd un izceļas! Šī tendence ir ne tikai moderna, bet arī praktiska, jo metāliski toņi ikdienas steigā ļauj labāk pamanīt bērnu.

 

Dabiski materiāli

Klimats un dabas aizsardzība ir populāri termini jau vairākus gadus, tādēļ 2020. gada bērnu apģērbu mode tiešā veidā iedvesmojas no dabas. Arvien vairāk dizaineru izmanto organiskos materiālus, kā kokvilna, lins, pat bambuss. 

Bērnu apģērbs daudzos gadījumos tiek ražots no otrreiz pārstrādātiem materiāliem. Cilvēki arvien vairāk redz vajadzību pēc ilgtspējas, un dabiskais būs modē vēl ilgi!

 

Džinss

Džinss, šķiet, no modes tendencēm nezudīs nekad, un tas jau daudzus gadus populārs gan pieaugušo, gan bērnu garderobē. Džinss ir moderns un praktisks, turklāt mūsdienās džinsa apģērbi piemēroti gan ikdienišķiem, gan formāliem gadījumiem. 

Galvenokārt ir divi iemesli, kādēļ džinss bērnu garderobē ir tik populārs - pirmkārt, to nav iespējams tik ātri nonēsāt, otrkārt - tas ir ļoti ērts. Šie ir divi galvenie faktori, pēc kuriem vadoties vecāki izvēlas apģērbu bērniem, un džinss sevī tos lieliski apvieno!

 

 

Melna krāsa

Vēl viena tendence, kas šogad izpaužas tieši bērnu apģērbos, ir melna krāsa. Līdz šim nebija pieņemts, ka bērnu apģērbi ir melnos toņos, taču šogad dizaineri pārkāpuši visus standartus un tiek ražots tāds apģērbs, kas kliedē visus līdzšinējos stereotipus par bērnu modi. Šobrīd moderns ir visa veida bērnu apģērbs melnā krāsā, sākot no biksēm un beidzot ar zeķēm. Ja vēlaties pievienot kādu akcentu, melnam varat pieskaņot krāsainus un rakstainus aksesuārus.

 

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma