5 lieliski padomi mājīgai un drošai bērnistabas iekārtošanai

Bērnistaba ir vieta, kurā mazais ķipars pavada ļoti daudz laika – bērns tajā burtiski uzaug un kļūst par personību. Tieši šī iemesla dēļ bērnistabas iekārtošana ir visai svarīgs process, taču ar ko sākt un kā izvēlēties bērna vecumam piemērotas mēbeles un vispārējo istabas iekārtojumu? 

Bērnistabas izvēlētajām mēbelēm ir jābūt kvalitatīvām, ilgi kalpojošām un ideālā variantā - arī transformējamām

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērnistabas izvēlētajām mēbelēm ir jābūt kvalitatīvām, ilgi kalpojošām un ideālā variantā - arī transformējamām

Interneta veikals 220.lv aicina ņemt vērā 5 lieliskus padomus mājīgai un drošai bērnistabas iekārtošanai, lai gala iznākums būtu maksimāli piemērots visām tām izdarībām, kas ik dienas norisinās mazā ķipara guļamistabā.

 

Gaišums nereti asociējās ar pozitīvām un prieka pilnām emocijām, tieši tāpēc gaišā toņu palete ir īstā izvēle bērna guļamistabai.

 

Izvēlieties pēc iespējas gaišākus toņus

Mājīguma un siltuma sajūtas ieviešanai bērnistabā lieti noderēs visi gaišie toņi. Tiem nebūt nav jābūt vienmuļiem vai garlaicīgiem – arī gaiši pasteļtoņi gan pavairos gaismu telpā, gan liks tai izskatīties ievērojami plašākai. Ir pierādīts, ka mazi bērni labāk jūtas tieši gaišās telpās. Gaišums nereti asociējās ar pozitīvām un prieka pilnām emocijām, tieši tāpēc gaišā toņu palete ir īstā izvēle bērna guļamistabai.

 

Lai papildinātu istabas gaišās sienas, izmantojiet raibus un spilgtus dekora elementus. Tā var būt kāda krāšņa galda lampa vai rotaļīgs zīmējums uz sienas. Kā būtu ar melnbaltām svītrām uz paklāja? Acu ārsti ir nākuši klajā ar paziņojumu, ka tieši melnbaltas svītras ir tas elements, kas lieliski stimulē mazu bērnu redzi. 

 

Dodiet priekšroku transformējamām mēbelēm

Bērnu istabas mēbeles nebeidz pārsteigt ar savu dažādo un funkcionālo piedāvājumu. Lai, bērniņam augot, nebūtu pastāvīgi jāatjauno istabas mēbeļu klāsts, jo tās gluži vienkārši kļuvušas par mazu un vairs tik efektīvi nefunkcionē, vecākiem ieteicams izvēlēties transformējamā tipa mēbeles. Lielisks piemērs šāda tipa mēbelei ir transformējamās un arī citas bērnu gultiņas (apskatīt šeit).

 

Šāda tipa bērnu gultiņas var izrādīties bērnam aktuālas no dzimšanas līdz pat 3 vai 4 gadu vecumam. Savukārt, ja bērns jau ir sasniedzis vecumu, kurā sāk izrādīt vēlmi gulēt patstāvīgi, lielisks variants ir gulta-kumode. Tā ne tikai kalpos kā pietiekoši interesants dizaina elements bērnistabas interjerā, bet arī ietaupīs visai daudz brīvās vietas istabā.

 

Parūpējieties par drošību bērnistabā

Kamēr bērni vēl ir mazi, svarīgi pastiprinātu uzmanību pievērst telpas vispārējam drošības līmenim. Šī jautājuma risināšanai lieti noderēs mēbeļu aso stūru aizsargi un atvilktņu fiksatori. Tie pasargās bērnus no pirkstu, roku, galvas un citām iespējamām traumām. Gan stūru aizsargi, gan atvilkņu fiksatori pieejami visai neitrālos toņos – tie itin viegli iekļaujies bērnistabas kopējā interjerā.

 

Reklāma
Reklāma

Noteikti nevajadzētu piemirst arī par bērna vecumam atbilstošiem mantu uzglabāšanas risinājumiem. Rotaļlietas, ar kurām bērns rotaļājas regulāri, jāuzglabā bērnam viegli aizsniedzamā vietā. Nekādā gadījumā nenovietojiet tās uz galda vai kādas citas grūti sasniedzamas virsmas, jo bērns, sniedzoties pēc spēļmantiņām, var gūt nopietnus savainojumus.

 

. Par centrālo apgaismojumu noteikti parūpēsies no drošiem materiāliem veidota griestu lampa. Ievērojiet, ka bērnistabas vajadzībām nebūtu ieteicams izvēlēties no stikla veidotu gaismas ķermeni.

 

 Rūpīgi izvērtējiet apgaismojuma pietiekamību

Lai bērnistaba būtu mājīga, pārredzama un droša, vecākiem nepieciešams izvēlēties atbilstošus un pietiekamus gaismas ķermeņus. Bērns neapšaubāmi pavadīs gana daudz laika savā personīgajā telpā, tāpēc pietiekoša vispārējā apgaismojuma nodrošināšanai tiek piešķirta tik liela nozīme. Par centrālo apgaismojumu noteikti parūpēsies no drošiem materiāliem veidota griestu lampa. Ievērojiet, ka bērnistabas vajadzībām nebūtu ieteicams izvēlēties no stikla veidotu gaismas ķermeni.

 

Ja bērns jau sasniedzis skolēna vecumu, nedrīkst aizmirst par piemērotas galda lampas izvēli. Galda lampai vajadzētu sniegt pietiekamu apgaismojumu darba galda pārredzamībai, taču tā nedrīkst būt pārāk spoža – tas var tikai kaitēt bērna acīm. Lai istabai piešķirtu noskaņu, iespējams tajā izvietot arī LED gaismas virtenes, taču ievērojiet, ka tām obligāti jāatrodas bērnam nepieejamā augstumā.

 

Pieejiet mantu organizēšanai radoši

Noslēdzošā, bet ne mazāk svarīgā lieta mājīgas un funkcionālas bērnistabas iekārtošanas procesā ir mantu, drēbju un citu sadzīves nieciņu organizēšana. Bērnu istabas mēbeles lieliski papildina tādi aksesuāri kā organizēšanas nodalījumi vai kabatiņas. Tās ne tikai palīdzēs bērnam iemācīt kārtības pamatprincipus, bet arī kalpos kā lielisks dizaina elements telpā.

 

Svarīgi atcerēties, ka bērnistabai ir jāaug kopā ar bērnu, proti, izvēlētajām mēbelēm ir jābūt kvalitatīvām, ilgi kalpojošām un ideālā variantā - arī transformējamām. Apmeklējiet interneta veikalu 220.lv, tur pieejams bērnu mēbeļu plašs piedāvājums. Iesaistiet mēbeļu un dekoru izvēlē arī pašu bērnu, lai istabas izveide izvērstos aizraujošā piedzīvojumā visai ģimenei.