Veselības ministre: rīt tiks analizēts šīs nedēļas Covid-19 inficēto pieaugums un tendences

Ņemot vērā pēdējo dienu laikā strauji pieaugošo Covid-19 saslimšanas gadījumu skaitu Latvijā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pavēstījis, ka, sadarbojoties ar Veselības ministriju, tiks lemts par tālāko rīcību. Savukārt Veselības ministre Ilze Viņķele paziņojusi, ka rīt tiks analizēts šīs nedēļas Covid-19 inficēto pieaugums un tendences.

Veselības ministre Ilze Viņķele atgādina, ka valsts apmaksā Covid-19 analīzes un aicina izmantot šo iespēju.

FOTO: Shutterstock.com

Veselības ministre Ilze Viņķele atgādina, ka valsts apmaksā Covid-19 analīzes un aicina izmantot šo iespēju.

Ņemot vērā Covid-19 izplatības pieaugumu pēdējo dienu laikā, pēc informācijas saņemšanas par situāciju no Veselības ministres Ilzes Viņķeles tiks lemts par tālāko rīcību," teikts Kariņa ierakstā sociālajā vietnē "Twitter". "Esam gatavi ātri reaģēt un apturēt plašāku izplatību. Mums joprojām jābūt modriem un atbildīgiem, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra norādījumus!"

Tikmēr Veselības ministre Ilze Viņķele paziņojusi, ka rīt tiks analizēts šīs nedēļas Covid-19 inficēto pieaugums un tendences.

"Rīt no rīta Veselības ministrijā analizēsim šīs nedēļas Covid-19 inficēto pieaugumu, tendences, prognozes un atbilstīgi tam piedāvāsim Ministru kabinetam pārskatīt noteiktos ierobežojumus," raksta Viņķele.

"Atgādinu, ka valsts apmaksā Covid-19 analīzes un aicinu iedzīvotājus aktīvi izmantot šo iespēju. Un lietot aplikāciju "Apturi Covid"."

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā apstiprināti 13 jauni Covid-19 gadījumi

Pēdējo 24 stundu laikā veikti 1715 Covid-19 testi. Reģistrēti 13 jauni saslimšanas gadījumi, līdz ar to kopējais reģistrēto Covid-19 pacientu skaits Latvijā pieaudzis līdz 1154.

Reklāma
Reklāma

Šobrīd SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie atgriezušies no ārvalstīm. Viens no viņiem bijis Spānijā, bet otrs Krievijā. Pieciem saslimušajiem bijis kontakts ar saslimušo, diviem cilvēkiem privātā pasākumā bijis kontakts ar ārzemnieku. Ar četriem saslimušajiem uzsākta saziņa, tiks precizēta papildus informācija.

Pēdējās diennakts laikā neviens pacients ar Covid-19 nav stacionēts. Pašreiz stacionāros ar infekciju ārstējas 4 pacienti, viens no saslimušajiem atrodas smagā stāvoklī. No stacionāriem līdz šim izrakstīts 182 Covid-19 pacients.

 

Ziņas sagatavošanā izmantota informācija no Jauns.lv