Zemeņu ievārījums ar ķiršiem

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

  • zemeņu ogas - 1 kg;
  • ķirši - 1 kg;
  • cukurs - 1,2 kg;
  • citronu sula - 5 tējkarotes.

 

Pagatavošana
Zemenes sašķiro, kārtīgi nomazgā, ļauj tām nožūt. Tad ogas sasmalcināta, izmantojot gaļas mašīnā vai blenderi.
Nomazgā ķiršus, izņem kauliņus un arī sasmalcina blenderī. Vienā traukā liek sasmalcinātas zemenes, ķiršus, cukuru. Liek uz nelielas uguns uguni un, bieži maisot, vāra 30 minūtes.
Apmēram 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno citrona sulu. Liek tīrās burkās un aizvāko. 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas