Zemeņu ievārījums ar rumu

FOTO: Shutterstock.com



Sastāvdaļas:

  • zemenes - 1 kg;
  • cukurs - 1,4 kg;
  • ūdens - 100 ml;
  • rums - 50 ml


Sastāvdaļas:
Iepriekš sašķirotas zemenes nomazgā un ļauj notecēt ūdenim. Pusi porcijas apbe ar cukuru, pievieno ūdeni un pagatavo sīrupu. Atstāj uz 8 stundām. Pēc tam pievieno atlikušo cukuru, ievārījumu liek uz mazas uguns un karsē līdz vārīšanās temperatūrai apmēram 5 minūtes.  Noņem putas. Noņem no uguns un atstāj atdzesēties 5 stundas. Tad uzkarsē vēlreiz, gatavošanas beigās pievieno rumu.
Pilda tīros traukos un aizvāko. 

Padoms: Ja jums nav rums, to varat aizstāt ar konjaku, arī tas piedos neparastu aromātu un garšu. 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas