Vasarā aizsargā acis, lietojot saulesbrilles

Dodoties ārā siltajā sezonā, saulesbrilles ir lielisks aksesuārs, kas papildina vizuālo tēlu. Tomēr vasarā, kad UV koncentrācija ir vislielākā, svarīgi izvēlēties brilles, kas pasargā acis no kaitīgajiem saules stariem. Par to, kādas saulesbrilles labāk izvēlēties, baudot vasaras sauli, iesaka acu aprūpes uzņēmums “OC VISION”.

Rūpēties par redzes veselību ir svarīgi jau no agra vecuma.

FOTO: Shutterstock.com

Rūpēties par redzes veselību ir svarīgi jau no agra vecuma.

Vasarā, kad ozona slānis paliek plānāks, palielinās ultravioletā starojuma intensitāte, tāpēc gada siltākajā laikā jāpievērš pastiprināta uzmanība redzes veselībai. Saņemot lielāku UV starojumu, tiek radīts kairinājums acīm. Taču, lai no tā izvairītos un aizsargātu redzi ieteicams lietot saulesbrilles, kas neļaus kaitīgajam starojumam ietekmēt acis. Tāpēc, veicot saulesbriļļu iegādi, noteikti pārliecinieties, ka brilles ir kvalitatīvas un pasargās jūsu acis no UVA un UVB starojuma. Lietojot brilles, kurās ir iestrādāts tikai tumšais filtrs, tās var radīt nopietnākas redzes problēmas nekā tad, ja saulesbrilles netiek lietotas vispār. 

Rūpēties par redzes veselību ir svarīgi jau no agra vecuma. Tāpat kā pieaugušajiem, arī bērniem ir nepieciešams lietot saulesbrilles, jo viņiem acis pret saules gaismu ir jūtīgākas. Izvēloties atbilstošas brilles bērniem, ieteicami gumijoti ietvari, jo tie būs ērtāki un kalpos ilgāku laiku. 

Šobrīd saulesbriļļu mode ir dažāda un optikas veikalos pieejams plašs saulesbriļļu klāsts, kas sniegs iespēju atrast atbilstošākās brilles ikvienam. Attīstoties tehnoloģijām, brilles, kuras pasargās no saules starojuma, iespējams lietot arī cilvēkiem ar redzes problēmām. Apmeklējot optikas salonus iespējams iegādāties divu veidu optiskās brilles, kas aizsargās acis. Fotohromās brilles būs ērtas cilvēkiem, kas brilles lieto katru dienu. To tonis pielāgojas apgaismojuma intensitātei un UV starojuma daudzumam, tāpēc neatkarīgi no tā, vai atrodieties ārā vai iekštelpās, tām būs atbilstošs dzidrums vai tonējums. Savukārt, tiem, kuriem nepieciešama redzes korekcija, bet vēlas vienmērīga tonējuma brilles, iespējams pasūtīt optiskās saulesbrilles ar nepieciešamo lēcu stiprumu. Pirms tādu saulesbriļļu iegādes pārliecinieties, ka briļļu receptei ir atbilstošs derīguma termiņš.

Reklāma
Reklāma

Iegādājoties saulesbrilles, konsultējieties ar optikas salona darbiniekiem, lai pārliecinātos, ka brilles aizsargās jūsu acis. Autobraucējiem un cilvēkiem, kas daudz laika pavada pie ūdens, noderēs polarizētās saulesbrilles, jo tās noņems atspīdumu gan no ūdens virsmas, asfalta un stikla.