Eiropas ievērojamākā dokumentālo piedzīvojumu filmu festivāla jaunā programma brīvdabas pasākumā uz "Alfa" jumta

Tikai patiesi stāsti un autentiski personāži, iespaidīgi dabasskati un elpu aizraujoši notikumi – 9.jūlijā t/c “Alfa” vasaras notikumu centrā uz jumta norisināsies EUROPEAN OUTDOOR FILM TOUR 19./20. (E.O.F.T.)  festivāls. Tiks demonstrētas deviņas jaunākās sezonas filmas. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Brīvdabas pasākumā ekstrēmo sporta veidu cienītāji, dabas mīļotāji un piedzīvojumu meklētāji varēs vērot deviņas iedvesmojošas dokumentālās īsfilmas, Land Rover automašīnu, kā arī Land Rover Defender jaunā modeļa  prezentāciju, tāpat varēs piedalīties arī fiziskajās aktivitātēs, veiklības uzdevumā “Table Climbing”, izmēģināt elektrisko “Onewheel” skrituļdēli un “The Spot/ Center” mini skeitborda parku, kā arī piedalīties viktorīnās.   

“Look at Riga” pasākumu producents Arnis Aspers atklāj: “Eiropas ievērojamākais dokumentālo piedzīvojumu filmu festivāls ir iegājis 19. gadskārtā. E.O.F.T. filmu tūres kopumā tiek demonstrētas divdesmit pasaules valstīs, katras sezonas programmu prezentējot 500 šovos. Arī šoreiz, sadarbībā ar t/c “Alfa”, rīkojot brīvdabas pasākumu, pieturamies pie jau iecienītā formāta. Vēlamies ieraut skatītāju īstā piedzīvojumu virpulī – ar enerģisku vadītāju, dinamiskām īsfilmām, kā arī ar daudzveidīgām aktivitātēm pasākuma norises vietā. Neizpaliks pārsteigumi un iespēja laimēt vērtīgas balvas!”

“Šis gads daudziem jau ir parādījis pacietības un drosmes robežas. Bet ja drosme būtu jārod sevī, lai sasniegtu kādu ļoti augstu paša uzstādītu mērķi? E.O.F.T. festivāls ir kā atspēriena punkts, kurā var smelties spēkus, vērojot citu cilvēku pieredzi – viņu neatlaidību ceļā uz savu sapni, pieļautās kļūdas, sastaptās grūtības, izciestās sāpes un pārdzīvojumus, kuri filmu varoņiem vainagojas ar apbrīnojamiem panākumiem. Pasākums būs kā lieliska izraušanās no ikdienas dzīves, nokļūstot pasaulē, kurā netrūkst iedvesmojošu notikumu, skaistu dabasskatu, aizraujošu aktivitāšu domubiedru sabiedrībā,” stāsta t/c “Alfa” vadītāja Liene Apine. 


E.O.F.T. 19./20. programmā:

    • LE MINIMALISTE - AN HIMALAYAN ADVENTURE
(Franču minimālisma piedzīvojumu ceļotājs Eliots Šonfelds šķērso Himalajus no rietumiem līdz  austrumiem kopā ar savu uzticamo pavadoni zirgu. Izzinot savas robežas, viņš atsakās no pēdējiem labumiem: telts, guļammaisa un šķiltavām...)

    • NINA WILLIAMS: HIGHLY ILLOGICAL
(Līdz šim neviena sieviete vēl nav spējusi pievarēt maršrutu “Too Big to Fail”, Buttermilks, Kalifornijā, ASV. Neraugoties uz to, klinšu kāpēja Nina Williams, uz spēles liek visu, lai pieveiktu bīstamo, gluži kā noslīpēto klinti...)

    • RETURN TO EARTH
(Brett Rheeder, Casey Brown, Matt Hunter, Joey Schusler sniedz skatītājam dzīves plūsmas sajūtu, parādot veidus, kā, braucot ar velosipēdu, var iegremdēties pašreizējā brīdī.)

    • CONTRADDICTION
(Profesionālais snovbordists Eliass Elhard ir kļuvis par ikonu. Taču viņa sirdsapziņa liek pievērsties jautājumam par šī sporta veida destruktīvo ietekmi uz vidi. Filma ir piepildīta ar pārdomām par cilvēka aizraušanās raksturu.)
 
  • AFRICA RIDING: KARIM
(Ruandas galvaspilsētā Kigali Abdul Karim Habyarimana izkopis ļoti savdabīgu skrituļošanas stilu - ar akrobātiskiem elementiem viņš apdzen automašīnas uz atklātiem ceļiem. Karims dzīvo uz astoņiem riteņiem, un šo dzīves pieeju viņš vēlas nodot jaunai skrituļotāju paaudzei.)

    • THE LONGEST HOLE
(Adam Rolston un Ron Rutland gatavojas iesist golfa bumbiņai tā, lai tā pārlidotu pāri Mongolijas līdzenumiem. Tas kļūst par īstu pārbaudījumu šiem diviem pilnīgi atšķirīgajiem vīriem. Pēkšņi komandai pievienojas arī klaiņojošs suns...)

    • FREEDOM TO ROAM
(Sarah McNair-Landry ir pirmā 21.gadsimta piedzīvojumu meklētāja balvas ieguvēja - “21st Century Adventurer Award”. 33 gadus vecā meitene, kura dzimusi Bafina salās, kļuva par pirmo un jaunāko abu Zemes polu iekarotāju.)

    • LHOTSE
(Slēpošanas alpīnisti Hilarija Nelsone un Džims Morisons plāno iekarot vēl vienu virsotni – Lhotse (8531 metri), kaut viņu vecums jau ir pārsniedzis pusmūžu. Līdz šim vēl neviens nav nolaidies no Lhotse virsotnes ar slēpēm, taču tas ir viņu sapņu maršruts – “līnija” ar 50 grādu slīpumu.)

    • ZEPPELIN SKIING
(Trīs “freerideri” – Stefan Ager, Andreas Gumpenberger un Fabian Lentsch – nolēmuši atklāt jaunus maršrutus, kalnu virsotnē nokļūstot no dirižabļa Zeppelin, kuru no sniegotās virsotnes šķir 50 metri.)


E.O.F.T. oficiālā mājaslapa un filmu treileri: https://lv.eoft.eu/
Pasākums norisināsies ceturtdien, 9. jūlijā, no plkst. 19.00 līdz 23.00 uz t/c “Alfa” jumta. Pasākuma vadītājs: Horens Stalbe. Biļešu iegāde un papildu informācija pieejama bilesuserviss.lv mājaslapā. 
Skatītāji aicināti ģērbties atbilstoši laika apstākļiem, jo pasākums paredzēts zem klajas debess. Sēdvietu skaits – ierobežots. Klātesošo ērtībai tiks iekārtota atpūtas zona, kurā apmeklētāji aicināti izmantot līdzpaņemtos krēslus, matracīšus vai pufus. Pasākuma laikā darbosies ēdināšanas uzņēmumi.
Interesenti aicināti sekot sociālā tīkla Facebook.com/Alfacentrs profilam, kur būs iespēja piedalīties ieejas biļešu izlozē. 
E.O.F.T. katru gadu mainās varoņi, piedzivojumi, stāsti un valstis, bet viens paliek nemainīgs un tas ir galvenais filmu atlases princips - NO SCRIPT. NO ACTORS. NO SPECIAL EFFECTS. THIS IS REAL!

Reklāma
Reklāma